vineri, 27 martie, 2020
13.2 C
București

Cea mai mare criză, despre care nimeni nu vorbește

Un raport publicat marţi prezintă date îngrijorătoare despre felul în care lumea este afectată de către deficitul de apă. Aproape un sfert din populația lumii trăiește în 17 țări care se confruntă cu o criză extremă din cauza lipsei de apă, fiind aproape de condițiile zile zero, se arată în ierarhia făcută de Water Risk Atlas (WRI) din cadrul Institutului Global de Resurse.

„Lipsa apei reprezintă cea mai mare criză, despre care nimeni nu vorbește. Consecințele sale sunt vizibile sub forma nesiguranței alimentare, a conflictului, migrației și a instabilității financiare”, a declarat Andrew Steer, CEO al WRI. 

Qatar, Israel, Liban, Iran, Iordania, Libia, Kuwait, Arabia Saudită, Eritrea, UAE, San Marino, Bahrain, India, Pakistan, Turkmenistan, Oman și Botswana sunt cele 17 state aflate în topul ierarhiei.

„Când cererea rivalizează cu resursele disponibile, chiar și episoadele mici de secetă, care sunt în creștere din cauza schimbărilor climatice, pot fi consecințe grave, precum crizele recente din Cape Town, Sao Paolo și Chennai”, arată Water Risk Atlas.

Îngrijorător este şi faptul că 12 dintre aceste ţări se află în Orientul Mijlociu sau Africa de Nord, iar India, plasată pe locul 13, are o populație de 3 ori mai mare decât celelalte 16 țări din categoria sa, împreună, mai exact 1,3 miliarde de locuitori.

Chiar și statele în care stresul hidric este scăzut pot avea regiuni care sunt în pericol. În timp ce SUA se află pe locul 71 în acest clasament, statul New Mexico se confruntă cu o lipsă îngrijorătoare de resurse ale apei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Sesiunea plenară specială a PE: Deputații europeni solicită un răspuns mai unitar dat de UE pandemiei de Covid-19

687 de deputaţi au participat joi, 26 martie, la Bruxelles, la primul vot din cadrul plenarei speciale a PE...

Guvernul a decis amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni

Guvernul a decis în şedinţa de azi amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni. Premierul Ludovic...

Poșta Română păstrează trimiterile extracomunitare până la 30 de zile

Poşta Română amintește tuturor clienților care, în perioada stării de urgență, au de ridicat trimiteri de la...

O firmă din Brașov sancționată de ANAF deși controalele fiscale sunt oprite

Într-un e-mail primit pe adresa redacției, o companie din Brașov, Haff Campers, acuză că, deși controalele fiscale...

TRENDING