Cea mai nouă și sigură metodă de a găsi meseriași pricepuți în doar 15 minute

Cu toții avem amintiri vii despre meșterul bun la toate, un domn simpatic în vârstă de 40-60 de ani, chemat ori de câte ori se strica ceva în casă.

Acesta reușea să rezolve problema în cel mai scurt timp și avea o mulțime de glume cu care distra copios pe oricine îi ținea companie în timp ce lucra. „Nea’ Mihai” era priceput la orice: instalații, construcții, reparații, zugrăvit sau grădinărit, făcând în același timp deliciul copiilor care nu mai conteneau cu întrebările.

Au apus demult vremurile în care cel mai priceput meseriaș era o resursă prețioasă,  recomandat doar celor apropiați pentru a păstra „secretul”. Acum, cei mai mulți dintre noi găsesc meșteri la un click distanță, folosindu-ne de anunțurile de pe diferite site-uri din online. 

Din nefericire, de foarte multe ori această abordare poate fi periculoasă, iar așa-zișii „meșteri” de pe Internet ajung să provoace pagube la care cei mai mulți dintre noi nici nu ne gândim. Printre cele mai des întâlnite pericole de care trebuie să ne ferim atunci când angajăm un necunoscut sunt următoarele:

  1. Hoții – mulți dintre „meseriașii” din online sunt, de fapt, hoți sub acoperire. Aceștia vă vor cere un obiect sau un pahar cu apă și, în timp ce lipsiți din cameră, vor căuta și fura obiecte de valoare. O altă metodă prin care aceștia acționează este scanarea vizuală a locuinței dumneavoastră și revenirea la o dată ulterioară, preferabil când sunteți plecat de acasă, pentru a fura ce și-au propus. Poate nu sunt ei meseriași reali, dar reușesc să spargă o ușă cât ai zice pește. 
  2. Falșii meșteri – aceștia sunt oameni care nu au o pregătire oficială, ci doar pretind că se pricep la a oferi un anumit serviciu. Cel mai mare pericol în acest caz este o lucrare efectuată superficial care vă poate pune viața în pericol, cum ar fi cele care țin de domeniul electric sau al gazelor naturale. 
  3. Profitorii – acest tip de „meșter” nu face decât să profite de amabilitatea și vulnerabilitatea dumneavoastră, efectuând fie o lucrare incompletă și trăgând de timp pentru a vă obliga să îl chemați de mai multe ori (evident, plătind serviciul de fiecare dată), fie o lucrare de calitate proastă pentru ca dumneavoastră să fiți nevoit să îi utilizați din nou serviciile după o anumită perioadă. 

Până de curând, aceste practici erau la ordinea zilei, iar cea mai bună metodă de a diminua riscul a rămas tot cea clasică, prin recomandare. Cu toate acestea, chiar dacă recomandările vin de la cunoscuți în care avem încredere, rezultatele nu sunt întotdeauna cele la care ne așteptăm și riscul de a fi dezamăgiți rămâne destul de ridicat. 

Din fericire, a apărut o metodă perfect adaptată vremurilor moderne în care trăim, care ne ajută să scăpăm definitiv de meșterii care pot profita de vulnerabilitatea clienților.

Companii precum Wilio oferă un produs inedit care rezolvă problema meșterilor șarlatani: un website care aduce laolaltă o paletă largă de profesioniști în domenii precum instalațiile, construcțiile, domeniul electric, menajul, babysitting-ul și multe altele.

Prin intermediul acestui site putem găsi imediat oameni cu adevărat bine pregătiți și serioși, fără a ne face griji că ne va fi înșelată încrederea. De unde vine această asigurare puternică? Simplu, chiar din experiența celorlalți clienți. 

Cum funcționează? Vă deschideți un cont pe site, postați cât mai multe informații puteți despre problema pe care o aveți de rezolvat și așteptați să primiți oferte de la specialiști. Dintre ofertele primite alegeți cea mai potrivită persoană pentru nevoile dumneavoastră, iar aceasta va veni să vă ajute în cel mai scurt timp.

Ulterior, indiferent dacă sunteți sau nu mulțumit de rezultat, puteți lăsa un review. În acest fel se creează un mediu competitiv în care doar cei cu adevărat serioși și pricepuți ajung să colaboreze cu clienții, crescând în același timp siguranța și calitatea serviciilor oferite. 

Tot ce vă rămâne de făcut este un inventar al reparațiilor și îmbunătățirilor pe care doriți să le faceți cât de repede și să le postați pe site! Sigur veți găsi profesioniști serioși care să vă ajute să rezolvați treaba cât se poate de repede. Cine știe, poate glumele lor vă vor aduce aminte de copilărie și de meșterul casei care vă făcea mereu ziua mai frumoasă.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW