Cererile Laurei Codruţa Kovesi de recuzare a procurorului Adina Florea, respinse pe bandă

Procurorul-șef al Secției speciale pentru anchetarea magistraților, Gheorghe Stan, a respins, marţi, cea de-a doua cerere a fostului procuror-şef al DNA, Laura Codruța Kovesi, de recuzare a procurorului de caz Adina Florea.

Prima cerere de recuzare formulată de Laura Codruţa Kovesi a fost respinsă pe 15 februarie, în aceeaşi zi cu audierea sa de la Parchetul General.

„Am recuzat procurorul de caz şi procurorul şef de secţie. Mi s-a adus la cunoştinţă învinuirea. Am depus două cereri. După ce am depus cererea de recuzare, procurorul de caz a spus că îmi va comunica răspunsul la cele două cereri (…) Motivul este din Codul de Procedură Penală, afectarea imparţialităţii”, declara Laura Codruţa Kovesi, la ieşirea din sediul Parchetului General.

Luni, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a respins cererea fostei şefe a DNA de recuzare a şefului Secţiei de anchetare a magistraţilor, Gheorghe Stan, au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Potrivit Art. 67. alin.2 din Codul de procedură penală, este inadmisibilă recuzarea judecătorului sau a procurorului chemat să decidă asupra recuzării.

Amintim că Kovesi, fostul procuror-şef al DNA, a fost audiată săptămâna trecută de procurorii Secţiei speciale de investigare a magistraţilor, într-un dosar în care este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW