CExN al PSD: Olguţa Vasilescu votează moţiunea de cenzură

Liderii social-democraţi s-au reunit luni, de la ora 14, la Parlament în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, în contextul în care majoritatea coaliţiei de guvernare este tot mai fragilă. Mai mulţi deputaţi PSD au trecut în tabăra independenţilor. Este şi cazul lui Adrian Ţuţuianu, care a depus o solicitare către conducerea Senatului prin care cere înființarea unui nou grup parlamentar, care să se numească „Unirea”.

„Suntem senatori care am fost aleși pe listele mai multor partide politice. Ne-am constituit în acest grup pentru a putea să ne manifestăm ca senatori în cadrul ședințelor de plen, să participăm la negocieri și să putem să ne desfășurăm activitatea în condiții corespunzătoare. Grupul nu are o afiliere politică.

Ne-am propus să ne consultăm și să găsim punctele de interes comune. Acolo unde nu o să fim de acord, fiecare își va păstra libertatea de decizie. O să funcționăm cumva similar cu grupul constituit de minoritățile naționale la Camera Deputaților”, a declarat Adrian Țuțuianu pentru B1 TV.

Olguţa Vasilescu votează moţiunea de cenzură

Surse politice citate de Curentul susțin că Olguța Vasilescu amenință conducerea partidului că va vota moțiunea de cenzură alături de parlamentarii pe care îi controlează dacă nu se vor găsi rapid soluții pentru a reveni în Guvern, mai notează sursa citată.

Printre temele de discuţie de pe agenda PSD s-au aflat proiectul de buget pe 2019 şi refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a semna numirile pentru Transporturi şi Dezvoltare. De asemenea, în cadrul CExN au fost prezentate rezultatele întâlnirii efectuate de Guvern la Bruxelles cu Colegiul Comisarilor.

,,Trebuie să le spun şi celor din Comitetul Executiv Naţional care au fost rezultatele prezenţei noastre la Bruxelles, la întâlnirea cu Colegiul Comisarilor. Acelaşi lucru l-am prezentat şi domnului preşedinte Liviu Dragnea şi acelaşi lucru vrem să-l prezentăm şi în faţa CExN. Aşa este normal. Să facem un raport al activităţii noastre şi al modului în care este pregătit Guvernul pentru preluarea Preşedinţiei (Consiliului UE – n.r.), dar şi al faptului că acolo s-a văzut cu adevărat cine are dreptate. Toţi au remarcat că suntem bine pregătiţi, iar Guvernul României este printre guvernele care intră în această preşedinţie rotativă cel mai bine pregătit” ,a declarat Viorica Dăncilă.

La şedinţa CEX al PSD au participat Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae, Claudiu Manda şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW