Vineri, 9 septembrie, în preajma Sărbătorii Lunii Pline, Administrația Spațială Națională a Chinei și Agenția Chinei pentru Energie Atomică au lansat la Beijing cele mai recente realizări științifice ale Misiunii Chang’e 5: Oamenii chinezi de știință au descoperit pentru prima dată un nou minereu pe Lună, numit „Piatra Chang’e” .
„Piatra Chang’e” este un minereu fosfat sub formă de cristale, care a fost găsit în boabele de bazalt lunar. Echipa de cercetare de la Corporația Națională Nuclear din China, printr-o serie de mijloace de înaltă tehnologie, cum ar fi difracția cu raze X, a extras din cele 140.000 de particule lunare de probă, o particulă unică de cristal cu o dimensiune de aproximativ 10 microni și a fost recunoscut ca fiind un minereu nou prin votul Asociației Internaționale de Mineralogică (IMA).
Conform Comisiei pentru Noile Minereuri, Nomenclatură și Clasificare (CNMNC) acesta este al șaselea minereu nou descoperit de om pe Lună, iar China este a treia țară din lume care a descoperit noi minereuri pe Lună.
Articol realizat de Radio China International și CCTV