Pavilionul Chinei din cadrul Expoziției Osaka 2025 a fost inaugurat oficial duminică, în cadrul unei ceremonii organizate în fața clădirii principale, proiectată să semene cu un rulou tradițional chinezesc. Aproximativ 300 de invitați au participat la eveniment.
Președintele Consiliului Chinei pentru Promovarea Comerțului Internațional, Ren Hongbin, a subliniat sprijinul puternic al Chinei pentru Japonia în găzduirea expoziției. Acesta a exprimat speranța că expozițiile pavilionului „vor prezenta o imagine a unei China încrezătoare și deschisă, lăsând o amprentă memorabilă în expoziție și contribuind la un viitor global mai egal și mai incluziv”.

Secretarul general al Biroului Internațional al Expozițiilor, Dimitri Kerkentzes, a vorbit despre participarea Chinei la expozițiile mondiale, menționând că vizitatorii pavilionului Chinei vor putea experimenta patrimoniul cultural al țării, înțelepciunea antică și inovațiile moderne.
Președintele Asociației Japoneze pentru Expoziția Mondială 2025, Masakazu Tokura, a subliniat importanța relațiilor Japonia-China, sperând că Expo 2025 va servi drept platformă de lansare pentru cooperarea internațională orientată spre viitor.
Ceremonia de deschidere a inclus, de asemenea, un dans tradițional al leului și o interpretare a dramei de dans „Ibisul cu creastă”, primite cu căldură de public.
Expo Osaka 2025 se va desfășura în perioada 13 Aprilie-13 Octombrie, pavilionul Chinei fiind unul dintre cele mai mari pavilioane, care acoperă aproximativ 3.500 de metri pătrați.

Inspirat de sulurile tradiționale chinezești de caligrafie, designul arhitectural al pavilionului întruchipează tema „Construirea unei comunități de viață pentru om și natură – Societatea viitoare de dezvoltare verde”.
Pavilionul are trei secțiuni care reprezintă înțelepciunea ecologică tradițională a Chinei, inițiativele moderne de dezvoltare ecologică și viziunea sa de cooperare globală în promovarea unui viitor durabil.
Printre punctele-cheie se numără afișările alăturate ale probelor de sol lunar colectate de misiunile Chinei Chang’e-5 și Chang’e-6, capsula de submersibilă de adâncime „Jiaolong” și roboții umanoizi de nouă generație.