Presa și agențiile de informații occidentale speculează din nou despre presupusa „amenințare a spionajului chinezesc”și acuză „hackerii care au legătură cu China de piratarea rețelelor de telecomunicații americane.
Conform opiniilor analiștilor China Media Group, cel puțin șapte sau opt publicații principale din SUA și din alte state din Occident, cum ar fi Wall Street Journal, New York Times și altele au publicat articole în această privință, dar fără dovezi concrete și cu obiectivitate și autenticitate îndoielnice.
Aceste publicații au în spate încercări strategice complexe, cu scopul amplificării atmosferei de neîncredere față de China în sfera politică a SUA, consolidarea consensului public de opoziție față de China și stabilirea unui ton mai dur în politica SUA față de Beijing de următoarea administrație.
SUA au acuzat în mod repetat China de „spionaj”, cum ar fi lansarea Planului de acțiune pentru China în 2018 pentru arestarea experților chinezi prin „aplicarea legii phishingului”și prin alte mijloace, dar în cele din urmă această furtună de acuze s-a evaporat datorită lipsei de dovezi și a opoziției din partea comunității academice. Însă, în luna septembrie, Camera Reprezentanților a mai adoptat un proiect de lege care încearcă să relanseze acest program.
De fapt, agențiile de informații americane au înființat de mult timp rețele de informații în întreaga lume pentru a fura secretele altor țări, a interveni în afacerile interne și a submina guvernele acestora. În 2013, Edward Snowden, fost funcționar CIA, a dezvăluit că sistemul Prism a arătat că SUA monitorizează internetul global. China este, de asemenea, o țintă majoră a „furtului cibernetic” american, iar o multe instituții au fost atacate de hackerii americani.
Presa chineză transmite că Washiungtonul are o lungă istorie de spionaj a telecomunicațiilor și utilizatorilor de internet din întreaga lume. În ultimii ani, instituții chineze, inclusiv Universitatea Politehnică din Nord-Vest din China și Centrul de monitorizare a cutremurelor din Wuhan, au fost atacate în mod repetat de hackerii străini. Anchetele exectuate de chinezi arată că inițiatorii erau legați de autoritățile de securitate americane. Pentru a efectua infiltrări de spioni, CIA a înființat așa-numitul Centrul de Misiune al Chinei în 2021. Directorul CIA, William Burns, a promis public să intensifice spionajul în China în încercarea de a limita dezvoltarea țării.
Rapoartele publicate de China Computer Virus Emergency Response Center și ale altor organizații arată că guvernul SUA, agențiile de informații și statele din alianța Five Eyes au monitorizat telecomunicațiile globale și utilizatorii de internet. Toate aceste fapte arată că guvernul SUA inventează mereu zvonuri de „spionaj chinezesc”. De fapt, vor doar să acuze China în mod fals și să își acopere propriile probleme. China va reprima cu hotărâre furtul de secretede catre agenții străiene, va proteja suveranitatea națională, securitatea și interesele de dezvoltare.
Articol realizat de Radio China Internațional și CCTV