China: Cea mai scăzută rată a creșterii populației din ultimii 40 de ani


Recensământul realizat în 2020, dat publicității acum de agenția Xinhua, arată că populația Chinei este de 1,41 miliarde de locuitori, ceea ce reprezintă o creștere – de-a lungul a 10 ani – de 5,38 %. RFI, citând experți în domeniu, constată că aceasta este cea mai scăzută rată de creștere demografică de la adoptarea politicii copilului unic, la sfârșitul anilor 1970. Autoritățile de la Beijing sunt acum în situația de a îndemna familiile să aibă mai mulți copii, pentru a se putea preveni un declin ireversibil. În prezent, doi copii este limita permisă. Presa chineză de stat din ultimele luni, semnalează corespondentul RFI, a devenit din ce în ce mai pesimistă, susținând că în următorii ani populația acestei țări va începe să scadă. ONU prognozează pentru 2030 o populație în creştere, dar după ce va atinge numărul maxim, va intra în declin. Din 2017, rata natalității a scăzut constant. În 2019 a scăzut cu 10,48 la mia de locuitori, cea mai mică cifră de la fondarea Chinei comuniste în 1949. Citând surse de la fața locului, scăderea natalității are mai multe cauze, între ele evidențiindu-se scăderea numărului căsătoriilor, costurile locuințelor și ale învățământului, concentrarea femeilor mai mult pe promovare în cariera profesională… Demografii mai atrag autorităților asupra pericolului evoluției situației demografice către stil de viață asemănător Japoniei sau Coreei de Sud, unde are loc o scădere a populației în general, un exces de bătrâni în comparație cu tinerii și persoanele active profesional.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. CHINA 5.11 IISUS 5, MARIA 5, Ilie 5, Hristos 11, Maria 11, Tisbitul 11; China 5.8 IISUS 5, MARIA 5, ILIE 8; CH.INA. CH-Chelia, INA-Ani. Anii cheliei lui Ilie (2004-2070). Anii infaptuirii Creationismului din Casa Raiului in care stau.
    Clonarea umana din anul 1993 pana-n prezent in Japonia, China si Coreea de Sud scaderea fertilitatii. N-aveti dreptul sa mai procreati din moment ce va credeti DUMNEZEU si „creati” oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW