China cere explicații SUA cu privire la incidentul în care a fost implicat submarinul USS Connecticut

Reprezentanții marinei SUA au prezentat primele rezultate ale unei anchete potrivit cărora submarinul nuclear USS Connecticut a lovit un „munte” subacvatic care nu figura pe hărţi.

Însă, în comunicat nu a fost amintit nimic despre scopul operaţiunilor efectuate de acesta în Marea Chinei de Sud, nici locul precis unde a avut loc incidentul sau dacă au existat scurgeri nucleare și mediul marin a fost poluat.

De asemenea, nici mass-media americană nu au oferit publicului mai multe informaţii despre acest eveniment, nici măcar o imagine recentă a submarinului, aflat în reparaţii.

În acest context, media chineză se întreabă ce vrea să ascundă marina SUA în acest caz.

De ce a ajuns submarinul american în Marea Chinei de Sud?

Datele oficiale arată că, până la sfârşitul lunii Iulie 2021, armata americană a desfăşurat aproximativ 2.000 de misiuni de recunoaştere maritimă şi aeriană, în apropierea graniţelor Chinei.

În acest context, unii analişti consideră că există o mare posibilitate ca submarinul USS Connecticut, cel mai avansat al armatei americane, să ajungă în Marea Chinei de Sud pentru strângerea de informaţii militare.

După impact, Armata SUA a trimis un avion de recunoaștere WC-135W, pentru a inspecta Marea Chinei de Sud. South China Morning Post a speculat că această mișcare face parte dintr-o investigație pentru a stabili în ce măsură coliziunea submarinului a provocat scurgeri nucleare.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW