China dezaprobă vehement acordul semnat de UE cu Taiwan

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a declarat că Taiwan este parte integrantă a Chinei și solicită Parlamentului European să „înceteze imediat gesturile prin care subminează suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei”.

Reacția vine după ce legislativul european a aprobat joi Raportul privind Relațiile Politice și Cooperarea dintre Uniunea Europeană și Taiwan.

Wang Wenbin arată că principiul existenței unei singure entități naționale chineze este universal recunoscută în relațiile internaționale și totodată baza politică a relațiilor Chinei cu UE.

Oficialul chinez mai subliniază că „Documentul aprobat de Parlamentul European este o încălcare gravă a normelor fundamentale în relațiile internaționale, a principiului existenței unei singure Chine și a angajamentelor făcute de UE în problema Taiwan.”

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. PCC al PRC, nu recunoaste principiul diversitatii armoniei universale cosmice, incat e greu sa poata intelege ca nationalismul si autoritarismul singurului partid – comunist, ca fortza guvernamentala e rdundant civilizatiei contemporane, si ca ideologia acestuia, ca si politicile sale criminale, o pune nu doar in situatia de agresor al umanitatzii, dar si al democratiei pretinsa de acest tip totalitar de contro social. O singura planeta, si umaninitate exista in cazul planetei noastre, insa multi nu inteleg asta, spre srusinea noastra de hominizi care dominam civilizatia ei, ceea ce duce la regres si prin repetari de conflicte, si la posibiliatea extinctiei vietzii pe toata planeta. Oamenii normali pot recunoaste nu doar 2 Korei, 2 Romanii, cum se recunostea pana de curand 2 Germanii, ci si 2 Chine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW