China, Franța, Rusia, Marea Britanie și SUA, declarație comună pentru prevenirea războiului nuclear

Pe portalul Ministerului chinez de Externe a fost publicată, în data de 3 ianuarie, o declarație comună a liderilor celor cinci țări deținătoare de arme nucleare cu privire la prevenirea războiului nuclear și a cursei înarmărilor.

Potrivit documentului, China, Franța, Rusia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii susțin că evitarea războiului între țările posesoare de arme nucleare și reducerea riscurilor strategice reprezintă sarcinile lor primordiale.

Dintr-un război nuclear nu va ieși nicio țară învingătoare și nu trebuie declanșat în niciun caz un astfel de război. Având în vedere faptul că folosirea acestui tip de armament va avea consecințe grave, acesta trebuie să servească defensivei și prevenirii invaziei și războiului.

Cele cinci state au convenit să ia toate măsurile pentru împiedicarea proliferării armelor nucleare și să desfășoare negocieri sincere pentru a sista cât mai devreme cursa înarmării nucleare și pentru a realiza un acord de dezarmare cuprinzător și complet sub supraveghere internațională serioasă și eficientă.

Cele cinci țări au declarat că doresc să întărească măsurile proprii pentru a preveni utilizarea fără autorizație sau accidentală a armelor nucleare, reafirmând că armele lor nulceare nu vor ținti nicio altă țară.

Obiectivul lor final este de a edifica o lume fără arme nucleare cu condiția ca securitatea țărilor lumii să nu fie vătămată. Aceste cinci țări vor urmări în continuare mijloace diplomatice bilaterale și multilaterale pentru evitarea antagonismul militar și pentru intensificarea înțelegerii și încrederii reciproce, mai spune declarația comună.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW