China se opune invitației lansate Taiwanului de a participa la Summitul pentru Democrație

China se opune ferm invitației lansate de SUA autorităților din Taiwan pentru a participa la Summitul Liderilor pentru Democrație, a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Taiwanul a fost inclus pe lista de invitați pentru eveniment, au anunțat reprezentanții Departamentului de Stat al SUA.

Ca reacție, Zhao Lijian a declarat că autoritățile chineze „îndeamnă SUA să respecte principiul existenței unei singure Chine și cele trei comunicate comune China-SUA, să înceteze să ofere orice încurajare forțelor pro-independența Taiwanului”, și să „nu se joace cu focul” pe tema independenței Taiwanului.

Zhao Lijian a mai arătat că autoritățile de la Beijing au prezentat în repetate rânduri poziția cu privire la așa-numitul Summit al Liderilor pentru Democraţie. Democrația este o valoare împărtășită de întreaga omenire, nefiind monopolul câtorva țări. Ceea ce fac SUA demonstrează doar că democrația nu este altceva decât un pretext, un instrument folosit pentru a-și promova obiectivele geopolitice, pentru a suprima alte țări, pentru a diviza lumea și a-și urmări propriile interese egoiste.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW