China: SUA au abandonat Afganistanul

În luna august, trupele americane au deschis focul pe aeroportul din Kabul, unde mai mulți afgani încercau să părăsească țara.

În Afganistan a fost impusă transformarea democratică americană, însă în cele din urmă țara a fost abandonată de SUA. Acum nu este inclusă în lista invitaților la Summitul pentru Democrație. Așa cum a spus un specialist afgan în drepturile omului: „Dacă se discută despre democrație și drepturile omului, atunci SUA trebuie să invite familiile victimelor și să arate lumii ce au adus SUA Afganistanului, după transformările democratice de două decenii.”

După statisticile publicate de Institutul Britanic de Cercetare Airwars, în ultimii 20 de ani, cel puțin 220.000 de persoane au fost ucise în atacurile aeriene americane. Familiile acestora nu au primit nicio scuză. Niciun soldat american nu a fost găsit responsabil pentru moartea acestora.

Corespondentul CMG a intervievat oamenii pe străzile din Kabul în ultimele zile și majoritatea lor au spus că SUA au lăsat Afganistanului o mulțime de probleme greu de rezolvat. „Americanii au venit aici pentru propriile lor interese și ne-au lăsat războiul civil.”

Summitul pentru democrație nu are nicio legătură cu democrația. Sourabh Gupta, cercetător la Institutul pentru Studii chino-americane (ICAS), a declarat că acest summit nu are niciun sens, decât producerea unor grave disensiuni în comunitatea internațională. Faptul că politicienii americani nu au îndrăzneala să invite membrii familiilor victimelor din Afganistan scoate la iveală adevăratul chip al SUA.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW