China susține materializarea Iniţiativei de Dezvoltare Globală

China apreciază atitudinea adoptată de Secretarul general al Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare (UNCTAD), Rebeca Grynspan, în faţa Iniţiativei de Dezvoltare Globală, aşteptând o conectare strategică mai consolidată cu UNCTAD pentru promovarea materializării acestei iniţiative, a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Oficialul a afirmat că Iniţiativa de Dezvoltare Globală are drept scop acclerarea procesului de materializare a Agendei 2030, susţinând spiritul de parteneriat deschis şi cuprinzător, şi principiile negocierilor în comun, construcţia în comun şi beneficiilor comune. În cadrul iniţiativei, toate părţile implicate trebuie să aprofundeze cooperarea pragmatică, pentru protejarea intereselor comune de dezvoltare.

China doreşte să intensifice cooperarea cu ţările, regiunile şi organizaţiile internaţionale interesate de această iniţiativă, mai ales cu UNCTAD, pentru întărirea parteneriatelor în domeniul dezvoltării globale, pentru construcţia unei comunităţi de dezvoltare globală, pentru a aduce mai multe contribuţii la accelerarea procesului de materializare a Agendei 2030, a mai arătat Zhao Lijian.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW