China: Tinerii din SUA, îngrijorați de starea democrației americane

Majoritatea tinerilor americani sunt îngrijorați de situația democrației din țară și 52% dintre ei consideră că democrația în SUA este în impas sau a eșuat, arată rezultatele ultimului sondaj efectuat de Institutul de Științe Politice al Școlii John F. Kennedy de la Universitatea Harvard.

Sondajul a fost efectuat în rândul tinerilor americani cu vârste între 18 și 29 ani. Din punctul de vedere al apartenenței politice, procentul tinerilor democrați care cred că democrația în SUA mai funcționează și cei care consideră că aceasta este în impas reprezintă câte 50%, iar 70% dintre tinerii republicani sunt de părere că democrația americană ori s-a blocat ori a eșuat.

Aproape o jumătate dintre tinerii republicani afirmă că există 50% sau chiar o mai mare posibilitate ca să trăiască al doilea război civil în țară, iar această rată este de 32% în rândul tinerilor democrați, respectiv de 38% în rândul tinerilor independenți sau fără partid.

Mai mult, rezultatele sondajului arată că 51% dintre tinerii americani se simt uneori deprimați și aproximativ 25% dintre ei au declarat că au avut tulburări de comportament severe manifestate sub forma automutilării în ultimele două săptămâni.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW