China vrea să știe adevărul despre incidentul în care a fost implicat submarinul USS Connecticut

Marina SUA a demis echipa de comandă a submarinului nuclear USS Connecticut, inclusiv comandantul submarinului fiind eliberat din funcţie.

Potrivit primelor rezultate ale unei anchete interne, submarinul a lovit un „munte” subacvatic care nu figura în hărţi, în timpul unei misiuni derulate în Marea Chinei de Sud.

Nu a fost prezentată public nicio concluzie dacă a existat sau nu o scurgere nucleară, în urma accidentului.

De obicei, un accident în care este implicat un submarin nuclear duce frecvent la poluarea mediului acvatic.

Marina SUA a negat o posibilă scurgere nucleară în urma accidentului, însă a trimis un avion de recunoaştere WC-135W pentru a inspecta Marea Chinei de Sud.

Acest tip de avion este utilizat cu precădere pentru detectarea şi identificarea reziduurilor nucleare.

Potrivit unor experţi militari, există o mare probabilitate ca submarinul USS Connecticut să fi efectuat misiuni de spionaj în Marea Chinei de Sud, atunci când a lovit „muntele” subacvatic.

Menținerea securității în regiunea Mării Chinei de Sud reprezintă o responsabilitate comună a țărilor din regiune, iar adevărul despre incidentul în care a fost implicat submarinul USS Connecticut ar trebui să fie cunoscut de acestea.

China atrage atenția că Marea Chinei de Sud este casa comună a țărilor din regiune și nu trebuie să fie un teren de vânătoare în care SUA să urmărească interese geopolitice.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW