China: „Zvonurile occidentale despre Xinjiang nu pot acoperi adevărul”

Ca răspuns la impunerea sancțiunilor împotriva a patru oficiali chinezi de către SUA – sub pretextul „asigurării respectării drepturilor omului în Regiunea Autonomă Xinjiang Uigură”, guvernul de la Beijing a anunțat că va lua contramăsuri împotriva a patru oficiali americani.

Așa-numitele sancțiuni americane se bazează pe minciuni și informații false, susțin oficialii chinezi. Acțiunile americane ar fi cele care încalcă dreptul internațional și normele fundamentale ale relațiilor internaționale, afectând grav sistemul internațional care are la bază ONU. China a declarat în repetate rânduri că aspectele referitoare la Xinjiang reprezintă o problemă internă a Chinei, SUA neavând niciun drept să intervină.

Cei patru oficiali americani puși pe lista sancțiunilor anunțate de China sunt de la Comisia Internațională pentru Libertate Religioasă din SUA, organizație care publică în fiecare an rapoarte ce calomniază politicile și situația religioasă din China și răspândesc zvonul că peste un milion de uiguri au fost închiși în „lagăre de concentrare”.

Zvonurile, însă, nu pot acoperi adevărul. În Xinjiang, desfășurarea activităților religioase în moschei și în propriile case este protejată de lege. Mulți oameni care au vizitat Xinjiangul au văzut cum condițiile lăcașelor de cult au fost îmbunătățite. Moscheile sunt dotate cu apă, electricitate și telecomunicații, servicii medicale, ecrane electronice și aer condiționat. Recent, o fată din Xinjiang pe nume Guli, a spus într-un interviu că are o patrie frumoasă, complet diferită de cea descrisă de media occidentală. „Oare, nu trăim pe aceeași planetă?”, se întreabă ea.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW