22 ianuarie este 23 decembrie după calendarul agricol chinezesc, fiind marcat în această zi Xiao Nian, adică Micul An Nou Chinezesc. Această zi este sărbătorită în nordul Chinei, în timp ce în sud se celebrează în 24 decembrie, după calendarul agricol chinezesc.
Această zi este marcată în mod tradițional pentru a aduce ofrandă Zeului vetrei. Conform mitologiei taoiste chineze, Zeul vetrei urcă în cer în această zi să îl informeze Împăratul Jad (Zeul Cerului) despre fiecare gospodărie din ultimul an lunar. Împăratul Jad va hotără cărei familii să îi dea noroc sau pe care să o pedepsească.
Oamenii îi vor oferi mâncare, mai ales bomboane, Zeului vetrei ca să se asigure că nu va vorbi de rău familiile lor. În multe gospodării din China rurală, tablourile acestui zeu sunt încă atârnate deasupra vetrelor

Stihuri în pereche sunt căutate pe piață înainte de Sărbătoarea Primăverii. (Sursa foto: CFP)
După Micul An Nou Chinezesc, oameniii încep să facă curățenie în casă cu dorința de a scăpa de anul vechi și de a-l întâmpina pe cel nou. Mulți pun pe perete, la ferestre și uși caracterul Fu (福), care înseamnă fericire, precum și decupaje de hârtie, iar la poarta de intrare pun stihuri în pereche.
Cu toate că obiceiurile și tradițiile diferă puțin de la regiune la regiune, totuși urările și așteptările oamenilor pentru noul an sunt similare: întâmpinarea anului nou și reîntregirea familiei.