luni, 25 mai, 2020
18.9 C
București

Chinezii vin în ajutorul italienilor: experți și tone de ajutor sanitar au sosit la Roma

China, de unde a pornit pandemia cu coronavirus în luna decembrie 2019, și care acum constată o scădere semnificativă a contaminaţilor și a deceselor pe teritoriul său, a început să trimită specialiști și material sanitar în mai multe țări lovite de virusul ucigaș. În Italia, țara europeană cea mai afectată de pandemie, Beijingul a trimis nouă experți – trei femei și șase bărbați, medici reanimatori, pediatri și infirmieri – angajați până acum în lupta contra coronavirusului în China.

După Irak și Iran, un purtător de cuvânt al MAE chinez, Geng Shuang, a anunțat joi plecarea la Roma a unui grup de nouă experți, a unor importante cantități de material sanitar, precum și a altor bunuri. Specialiștii chinezi, cu feţele mascate, au fost întâmpinați la aeroportul Fiomicino de reprezentanţi ai Ministerului italian al Sănătății. La bordul avionului s-au aflat în special ventilatoare, material respirator, electrocardiografe, zeci de mii de măști de protecție și alte materiale sanitare, a precizat Crucea Roșie italiană. Cei nouă experți – șase bărbați și trei femei – însoțiți de vicepreședintele Crucii Roșii chineze, Yang Huichan, și de un ilustru profesor specialist în reanimare cardio-pulmonară, Liang Zongan, sunt medici specializați în reanimare, pediatri și infirmieri care au gestionat criza din zone contaminate ale Chinei.

Cum a ajuns Italia să beneficieze de sprijinul Chinei

Cu prilejul unei convorbiri telefonice, în 10 martie, ministrul chinez de Externe, Wang Yi, l-a asigurat pe omologul său italian Luigi Di Maio de sprijinul Beijingului în lupta împotriva coronavirusului. “Poporul chinez, i-a spus oficialul chinez omologului său italian, nu va uita niciodată sprijinul prețios acordat de Italia Chinei când aceasta a trecut prin momentele cele mai dificile în lupta cu virusul ucigaș”…”Italia este țara europeană care s-a arătat cea mai deschisă la proiectul «Noul drum am mătăsii» promovat de președintele Xi Jinping, în ciuda dezaprobării unora dintre partenerii ei europeni”.

- Publicitate -

2 COMENTARII

  1. China 8 ILIE 8, CH.INA. CH-Chelia, INA-Ani. Anii cheliei lui Ilie (2004-2070). Chelia mea privata de somn si careia i se provoaca dureri din august 2015 pana-n prezent. M-am imbolnavit de inima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Profesorii, evaluați după morală și online

Profesorii vor fi evaluați de-acum încolo după cum vor ține lecții și vor pune note online, ca...

InspiraTIFF cu Mihnea Măruță, pe TIFF Unlimited. Primul invitat: Cristi Puiu

O serie de interviuri reunite sub umbrela InspiraTIFF, un proiect nou conceput de echipa Festivalului Internațional de...

Independența Film vine la tine acasă cu Parazit și alte filme premiate cu Palme d’Or

Independența Film, casa de distribuţie care promovează în România de peste 20 de ani filme independente de...

NASA anunță primul zbor cu astronauți americani la bord al unei rachete SpaceX

Doi astronauți americani vor decola la 27 mai, la bordul unei rachete SpaceX, acesta fiind primul zbor...