15 C
București
sâmbătă, 24 octombrie

Chinezii vin în ajutorul italienilor: experți și tone de ajutor sanitar au sosit la Roma

China, de unde a pornit pandemia cu coronavirus în luna decembrie 2019, și care acum constată o scădere semnificativă a contaminaţilor și a deceselor pe teritoriul său, a început să trimită specialiști și material sanitar în mai multe țări lovite de virusul ucigaș. În Italia, țara europeană cea mai afectată de pandemie, Beijingul a trimis nouă experți – trei femei și șase bărbați, medici reanimatori, pediatri și infirmieri – angajați până acum în lupta contra coronavirusului în China.

După Irak și Iran, un purtător de cuvânt al MAE chinez, Geng Shuang, a anunțat joi plecarea la Roma a unui grup de nouă experți, a unor importante cantități de material sanitar, precum și a altor bunuri. Specialiștii chinezi, cu feţele mascate, au fost întâmpinați la aeroportul Fiomicino de reprezentanţi ai Ministerului italian al Sănătății. La bordul avionului s-au aflat în special ventilatoare, material respirator, electrocardiografe, zeci de mii de măști de protecție și alte materiale sanitare, a precizat Crucea Roșie italiană. Cei nouă experți – șase bărbați și trei femei – însoțiți de vicepreședintele Crucii Roșii chineze, Yang Huichan, și de un ilustru profesor specialist în reanimare cardio-pulmonară, Liang Zongan, sunt medici specializați în reanimare, pediatri și infirmieri care au gestionat criza din zone contaminate ale Chinei.

Cum a ajuns Italia să beneficieze de sprijinul Chinei

Cu prilejul unei convorbiri telefonice, în 10 martie, ministrul chinez de Externe, Wang Yi, l-a asigurat pe omologul său italian Luigi Di Maio de sprijinul Beijingului în lupta împotriva coronavirusului. “Poporul chinez, i-a spus oficialul chinez omologului său italian, nu va uita niciodată sprijinul prețios acordat de Italia Chinei când aceasta a trecut prin momentele cele mai dificile în lupta cu virusul ucigaș”…”Italia este țara europeană care s-a arătat cea mai deschisă la proiectul «Noul drum am mătăsii» promovat de președintele Xi Jinping, în ciuda dezaprobării unora dintre partenerii ei europeni”.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. China 8 ILIE 8, CH.INA. CH-Chelia, INA-Ani. Anii cheliei lui Ilie (2004-2070). Chelia mea privata de somn si careia i se provoaca dureri din august 2015 pana-n prezent. M-am imbolnavit de inima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW