miercuri, 3 iunie, 2020
10.4 C
București

Cine pierde bani la pensie

Noua Lege a Pensiilor, promovată de PSD și promulgată recent de președintele Klaus Iohannis, nu vine cu vești bune pentru toți pensionarii.

Actul normativ nu repară una dintre marile nedreptăţi ale sistemului, și anume cumularea pensiilor speciale cu cea publică, potrivit b1.ro.

Astfel, dacă pensionarii de rând vor fi obligaţi, în continuare, să opteze pentru o singură categorie de pensie, alte categorii sociale precum parlamentarii sau militarii vor primi, pe lângă pensia publică, şi una specială.

Potrivit noii legi, persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare şi nu fac obiectul unor legi speciale nu pot beneficia de una dintre următoarele patru categorii de pensii publice: pensia pentru limită de vârstă, pensia anticipată, pensia de invaliditate, pensia de urmaş.

În cazul lor, legea prevede că o persoană poate beneficia de “o singură categorie de pensie dintre cele prevăzute”.

Excepţie face ajutorul pentru soţul supravieţuitor.

Dacă soţul supravieţuitor nu optează pentru o pensie de urmaş, el poate beneficia, pe lângă pensia proprie, de un ajutor lunar de 25% din pensia soţului decedat, aflată în plată sau cuvenită la data decesului, iar suma totală încasată nu depăşeşte 80% din salariul minim brut pe economie, scrie a1.ro.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Regatul Unit: Numărul deceselor provocate de Covid-19 depășește 39.000

Potrivit statisticilor date publicității de ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, numărul total al deceselor cauzate de...

20% din populația Sucevei a fost imunizată natural pentru COVID 19

MedLife anunță finalizarea celui de-al doilea studiu privind imunizarea naturală a populației pentru COVID 19, de data aceasta...

Să nu ne facem iluzii. Nu va mai fi un ”trente glorieuses”

”Trente glorieuses”, adică ” Treizeci de ani de glorie”, este denumirea pe care...