miercuri, 27 mai, 2020
15.1 C
București

Ciolacu, despre anticipate: „Nu înțeleg cine își asumă declanșarea unei crize”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că a convenit cu președintele Klaus Iohannis declanșarea alegerilor anticipate că nu vede ”unde este criza”.

„Nu înțeleg cine își asumă declanșarea unei crize în acest context internațional, nu numai intern”, a spus Ciolacu, la Brăila.

„De ce forțăm alegeri anticipate când anul acesta avem alegeri la termen, le facem cu două luni înainte? Eu atâta meschinărie în politică nu am văzut de mult timp, cred că e și datoria presei să ia atitudine față de acest abuz democratic”, a declarat liderul PSD.

Acesta a spus că speră că formațiunile politice care au votat învestirea acestui guvern vor realiza ”greșeala făcută” și se vor alătura PSD la moțiunea ce urmează să fie depusă în următoarea sesiune parlamentară.

Ciolacu a vorbit despre posibilitatea creării unei noi majorități, susținând că președintele Ioahnnis va trebui să țină cont de ea și să desemneze un premier din cadrul acestei majorități.

De asemenea, liderul PSD a spus că dacă Guvernul Orban își va asuma răspunderea pe o lege electorală care să stabilească alegerea primarilor în două tururi, Partidul Social Democrat va depune imediat o moțiune de cenzură și o sesizare la Curtea Constituțională: „În cinci zile ea (moțiunea) va veni și va intra la dezbatere în Parlament”.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

HISTORY transmite în premieră documentarul „Washington”, cu scene filmate în România

HISTORY® difuzează, în premieră și în exclusivitate, în perioada 3-5 iulie, de la ora 20:00, documentarul „Washington”,...

Sondaj comandat de PE: Europenii doresc ca UE să aibă mai multe competențe în abordarea crizelor similare celei provocate de COVID-19

- Aproape șapte din zece respondenți (69%) doresc ca Uniunea Europeană să poată juca un rol mai...

Înapoi în viitor

După două luni de izolare, mulți se străduiesc să întoarcă timpul. Chiar și cu riscul unui nou...