12.8 C
București
luni, 28 septembrie

CJ Dâmbovița a solicitat 5,3 milioane lei din fondul de intervenție al Guvernului

Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Instituţia Prefectului Dâmboviţa au înaintat Guvernului o solicitare de a adopta patru proiecte de hotărâre, privind alocarea a 5.300.000 lei din Fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru comunele Valea Lungă, Vulcana-Băi, Ocniţa şi Iedera.

Pentru comuna Iedera, suma solicitată este de 1.900.000 lei şi vizează realizarea, în regim de urgenţă, a lucrărilor necesare pentru refacerea şi punerea în siguranţă a drumului comunal DC 115B Iedera de Jos – Colibaşi. Investiţia este justificată de activarea unei eroziuni pe malul stâng al pârâului Ruda, care a afectat partea carosabilă a DC 115B pe o lungime de aproximativ 300 m. În prezent, circulaţia pe drumul comunal este închisă.

Pentru comuna Ocniţa s-a solicitat suma de 300.000 lei în vederea realizării în regim de urgenţă a lucrărilor necesare pentru refacerea străzilor şi uliţelor pietruite, afectate de precipitaţiile din perioada mai – iunie 2019. Investiţia este justificată de faptul că accesul în zona afectată se desfăşoară cu dificultate, întrucât, din cauza îndepărtării materialului pietros, s-au produs făgaşe pe partea carosabilă ce nu permit desfăşurarea în condiţii de siguranţă a circulaţiei rutiere.

Pentru localitatea Valea Lungă suma solicitată este de 2.400.000 lei în vederea realizării în regim de urgenţă a lucrărilor necesare pentru refacerea străzilor şi uliţelor pietruite afectate de precipitaţiile din perioada mai – iunie 2019. Lucrările se impun deoarece accesul în zona afectată se desfăşoară cu dificultate din cauza debitelor crescute pe cursul local de apă “Valea lui Nat”, fapt ce a condus la reactivarea eroziunii de mal drept şi la distrugerea străzii “Uliţa 11”, amplasată paralel cu acest curs de apă.

În ceea ce priveşte comuna Vulcana-Băi, suma solicitată, de 700.000 lei, este necesară realizării în regim de urgenţă a lucrărilor necesare pentru refacerea podurilor afectate de precipitaţiile abundente, cu atât mai mult cu cât în zonă accesul se desfăşoară cu dificultate, din cauza debitelor crescute pe râul Vulcana, care au afectat şi podurile din beton armat din punctele “Moară” şi “Noroaia”.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW