ClusterPower a început construcția celui mai mare centru de date din România

Compania ClusterPower a început în luna iulie lucrările la cel mai mare centru de date din România și primul centru de date de tip hyperscale din regiune, în localitatea Mischii, județul Dolj.

Prima fază a proiectului presupune realizarea infrastructurii de utilități necesare funcționării echipamentelor IT, incluzând turnarea fundației, construirea centralei electrice și a primei unități din cele cinci care vor dota centrul de date. Centrul de date va deveni cel mai puternic punct de comunicații regional cu legătură prin fibră optică directă cu Frankfurt și Amsterdam și conexiune cu 750 de centre de date din lume. Lucrările primului modul sunt estimate să se încheie în decembrie 2021. În această etapă, pe șantier lucrează aproximativ 40 de persoane.

Cosmin Georgescu

Suntem încântați să anunțăm începerea lucrărilor la acest proiect, prin care vom putea oferi clienților și partenerilor noștri o infrastructură cu o aplicabilitate largă care va putea contribui la accelerarea digitalizării economiei și creșterea competitivității în cercetare, învățământ și industrie. Avem alături de noi pe unii dintre cei mai prestigioși și experimentați ingineri și furnizori de echipamente din lume, ceea ce ne întărește convingerea că investiția noastră va fi un punct de referință în dezvoltarea României. Echipele implicate în proiect provin din România, SUA, Germania, UK, Austria, Cehia și centrele globale de suport aferente. Suntem abia la început, dar când vor fi încheiate primele faze ale construcției, ClusterPower va deveni cel mai mare furnizor de Cloud și Compute din Europa de Est”, declară Cosmin Georgescu, fondator și CEO ClusterPower.

Antreprenorul general al lucrărilor de construcții este compania General Security din Cluj-Napoca, iar antrepriza generală pentru echipamentele IT și infrastructura de utilități este asigurată de firma Bit Invest Târgoviște. Pentru infrastructura de cloud, ClusterPower are semnate acorduri cu companii precum NVidia, HP, NetApp, Cisco Systems, F5, Palo Alto Networks, Exagrid, Schneider, Vertiv, și York. Echipamentele care vor fi montate în centrala electrică vor fi furnizate de Rolls Royce – MTU, General Electric, Hitachi ABB.

Parcul tehnologic pe care îl construiește ClusterPower se întinde pe o suprafață de 25.000 mp și va crea un centru de infrastructură de Inteligență Artificială one-stop-shop dezvoltat împreună cu liderul mondial Nvidia. Campusul va dispune de o infrastructură de calcul performantă, necesară dezvoltării de soluții digitale de ultimă generație, cu valoare adăugată ridicată. Siguranța în exploatare va fi realizată pe baza standardelor de securitate Tier III în parteneriat cu Uptime Institute. Eficiența energetică a centrului de date (PUE) va fi de 1.1, ceea ce va plasa parcul tehnologic în primele locuri din topul global al industriei.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW