12.7 C
București
vineri, 23 aprilie

CMS a asistat Hidroelectrica la contractarea unei finanțări în valoare de 1,25 mld. lei

Firma internațională de avocatură CMS a asistat compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, cu privire la contractarea unei finanțări în valoare de 1,25 miliarde lei de la BRD pentru achiziţia de participaţii şi realizarea de investiţii directe în proiecte eoliene sau solare.

Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică în România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, o companie vitală pentru acest sector strategic. Această finanțare, alături de achiziția parcului eolian operațional de 108 MW situat în județul Constanța de la grupul STEAG anunțată la sfârșitul anului trecut, face parte din strategia Hidroelectrica de a-și consolida poziția de lider pe piața locală a energiei electrice, cu scopul de a deveni un lider regional în generarea de energie regenerabilă.

Echipa de avocați a CMS a asistat Hidroelectrica cu privire la toate aspectele juridice ale finanțării, inclusiv due diligence-ul aferent cumpărării, redactarea, negocierea, perfectarea și semnarea documentelor tranzacției.

Ana Radnev, partener, coordonatoarea practicii de drept financiar a CMS România și co-head Sustainable Finance în cadrul CMS, comentează: „Suntem onoraţi să fim alături de Hidroelectrica în cea mai importantă finanțare “verde” acordată până acum în România. Finanțarea durabilă este deja o prioritate atât pentru instituțiile financiare, cât și pentru marile corporații din sectoare cheie cum este cel al energiei și resurselor naturale, industria imobiliară, transporturi sau industria medicală şi farmaceutică. Analizând efervescența și creșterea interesului investitorilor în dezvoltarea, finanțarea sau achiziționarea de proiecte sustenabile în România și în regiune, suntem optimiști că vom asista la un număr din ce în ce mai mare de astfel de credite “verzi”.”

Tranzacția de finanțare a fost coordonată de Ana Radnev (Partner Finance, co-head Sustainable Finance în cadrul CMS), iar din echipă au făcut parte Adina Nănescu și Andrei Sbârnea. Tranzacția privind achiziția parcului eolian operațional de 108 MW de la grupul STEAG a fost coordonată de Horea Popescu (Managing Partner CMS România și coordonator al practicii Corporate M&A pentru Europa Centrală și de Est în cadrul CMS) și Mircea Moraru (Senior Associate Corporate M&A), iar din echipa extinsă au făcut parte Varinia Radu, Ramona Dulamea, Raluca Diaconeasa, Mădălina Constantinescu (Energy); Claudia Nagy, Claudia Popescu, Raluca Ionescu, Cătălin Vasile, Simona Strava, Cristina Ciomoș (Corporate M&A); Roxana Frațilă, Alexandru Dumitrescu, Alexandru Trandafir (Real Estate) și Valentina Pârvu (Commercial).

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW