Comisarul european pentru Justiţie, despre candidatura lui Kövesi: ,,Nu ne place să vedem niciun obstacol”

Aflată joi la Bucureşti, Vera Jourova, comisarul european pentru Justiţie şi Protecţia Consumatorilor, a declarat că anchetarea fostului procuror-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, chiar în această perioadă reprezintă o ,,piedică’’ pusă acesteia în competiţia pentru postul de procuror al Parchetului European.

,,Ea, până ieri, nu a putut părăsi ţara şi procesul de numire a procurorului-şef european este în derulare şi respectăm principiul prezumţiei de nevinovăţie. Cum putem considera acest lucru? Sigur că o considerăm ca o piedică. Am spus acest lucru şi data trecută, când m-am întâlnit cu ministrul Justiţiei la Bruxelles, că vrem să vedem că toţi participanţii la acest proces sunt liberi să participe, nu să fie împiedicaţi de ceva, de exemplu de propria ţară. Am fost foarte clari pe tema asta”, a afirmat comisarul Vera Jourova, potrivit Agerpres.

Oficialul european le-a spus jurnaliştilor că nu comentează anchetarea Laurei Codruţa Kövesi şi că nu ar trebui să existe nicio piedică pentru ca fosta şefă a DNA să participe la competiţia pentru selecţia viitorului procuror-şef european.

,,Este o investigaţie în derulare şi este o situaţie în care nu comentăm, însă, în acelaşi timp, nu ne place să vedem niciun obstacol pentru ca Laura Codruţa Kovesi să ia parte la competiţia pentru postul de procuror european-şef”, a mai declarat Vera Jourova, la conferinţa „Ziua europeană a competiţiei şi a consumatorilor”.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW