Comisia Europeană, urmărită în justiție pentru contractele cu laboratoarele producătoare de vaccinuri

Invitat în emisiunea „Grand Rendez-vous” a postului de radio Europe 1, europarlamentarul francez ecologist Yannick Jadot a informat că un grup de europarlamentari, din care face parte și domnia sa, va chema Comisia Europeană la Curtea europeană de justiție pentru a obține o mai mare transparență privind contractele încheiate cu laboratoarele producătoare de vaccinuri anti-Covid-19.

„Trebuie restabilită încrederea”, a spus Yannick Jadot, dat fiind că criza Covid-19 durează de mai bine de un an de zile în Franța și în Europa, iar diferitele vaccinuri contra virusului- prezentate ca singura manieră de luptă contra epidemiei – suscită încă neîncredere la o parte importantă a populației”. Pentru mai multă transparență, mai mulţi eurodeputați, între care și ecologiști francezi, urmăresc Comisia Europeană la Curtea europeană de justiție pentru a obține detalii din contractele încheiate între Europa și laboratoarele producătoare de vaccinuri. Yannick Jadot a justificat demersul de mai sus considerând „inadmisibil” să nu existe transparență privind contractele încheiate de Comisie cu marile laboratoare. Or, a adăugat el, „există reguli europene foarte stricte privind transparența în informații de acest tip”. În plus, Yannick Jadot a deplorat întârzierea livrărilor de doze către Uniunea Europeană, remarcând că devine inexplicabil faptul că în UE doar 2,5% din populație este vaccinată, în timp ce în Statele Unite a fost vaccinată 10% din populație. Ce se prevede, deci, în mod concret, în contractele încheiate de Comisia Europeană?, întreabă eurodeputatul francez.


Foto: By Tifeco76 – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=52950124

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Dupa 1 an numarul de infectari cu Covid 19 la nivel planetar este nesemnificativ, de cam 1,2 la suta, adica 100 de milioane oameni la o popu latie de 8 miliarde a Terrei, iar numarul de morti total nesemnificativ fata de ciuma, lepra, holera sau hepatita B, deci nu se justifica nici necesitatea unui vacca cin, nici macar a unui tratament preventiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW