Comisia Europeană – Vești bune pentru Albania și Macedonia

Comisia Europeană a recomandat demararea negocierilor de aderare cu Albania și Macedonia de Nord. „Vești bune pentru Albania și Macedonia de Nord. Comisia își reiterează recomandările de anul trecut de a lansa negocierile de aderare cu ambele state”, a anunţat pe Twitter comisarul european pentru politică de vecinătate şi negocieri în vederea extinderii, Johannes Hahn.

„Ambele ţări şi-au respectat promisiunile. Pentru a rămâne credibilă în privinţa procesului (de aderare) bazat pe merite, UE trebuie acum să-şi respecte angajamentul şi să răspundă clar şi pozitiv atunci când ţările le îndeplinesc pe ale lor”, a scris Hahn.

Subiectul se află pe agenda reuniunii miniștrilor afacerilor europene din 18 iunie. Ţările membre care s-au opus vehement lansării negocierilor de aderare sunt Olanda, Franţa şi Danemarca.

Pe lângă Macedonia şi Albania, alte patru ţări balcanice care se situează, pentru un moment în afara granițelor Uniunii Europene sunt Bosnia şi Herţegovina, Kosovo, Muntenegru şi Serbia.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW