20.3 C
București
luni, 12 aprilie

Compania Apple, nevoită din nou să achite o sumă uriașă pentru taxe neplătite

Compania americană Apple va trebui să plătească suma de 500 de milioane de euro (aproximativ 571 de milioane de dolari) statului francez, ca urmare a unei înţelegeri între gigantul american şi administrația fiscală franceză pentru a compensa impozitele prea mici plătite în ultimii zece ani, relatează Reuters.

Divizia franceză a companiei nu a dorit, însă, să confirme informaţia.

“În calitatea de companie multinaţională, Apple este auditatat de autorităţile fiscale din lume în mod regulat. Administraţia fiscală franceză a încheiat recent un audit multianual a conturilor franceze ale companiei, acele detalii urmând a fi publicate în conturile noastre publice”, se arăta într-un comunicat al divizie franceze a companiei Apple, citată de Reuters.

Apple se află la a doua experienţă de acest gen din ultimii ani. În 2016, Comisia Europeană a ordonat companiei Apple să plătească guvernului Irlandei numai puţin de 14,5 miliarde de dolari în taxe neplătite.

Compania se află sub presiunea statului francez şi din alt punct de vedere, datorită încercărilor ministrului de finanţate francez de a impune o taxă digitală la nivelul întregii Uniuni Europene. Conform planurilor ministrului, companiilor Apple, Google, Facebook sau Amazon (și nu numai) le-ar fi impuse o taxă de 3% pe veniturile obţinute pe serviciile online.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW