marți, 7 iulie, 2020
32.1 C
București

Compania IT care și-a propus să fie un Google sau Facebook al României ar putea fi evaluată la o sumă COLOSALĂ

O companie IT fondată în Bucureşti şi care s-a specializat în cea mai în vogă tehnologie la nivel global – dezvoltarea de roboţi software care automatizează procesele de lucru din companii – este pe cale să dea marea lovitură.

E vorba despre UiPath, compania înființată de românii Daniel Dines şi Marius Tîrcă, care ar fi în discuţii pentru obţinerea unei finanţări imense ce ar duce evaluarea companiei la 7 miliarde de dolari, mai mult decât dublu faţă de situaţia de la runda precedentă de finanţare, scrie Business Insider, citând surse din industrie. 

Evaluarea nu este încă foarte clară, sursele Business Insider precizând că aceasta ar urma să varieze între 6 şi 7 miliarde de dolari.

Valoarea finanţării ar urma să se situeze între 300 şi 400 de milioane de dolari.

UiPath fusese evaluată la 110 milioane dolari în aprilie 2017. În septembrie 2018 compania era deja evaluată la 3 miliarde de dolari, potrivit zf.ro.

Dacă informaţiile se vor dovedi adevărate, UiPath ar deveni cel mai valoros start-up din lume de pe piaţa de soluţii de inteligenţă artificială.

Daniel Dines, unul din fondatorii UiPath, spunea anul trecut că “unicornul” își dorește să fie un Google sau Facebook al României.

- Publicitate -
Viab1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Inundații devastatoare în Japonia. Ploile torențiale și alunecările de teren continuă

În cursul zilei de marți, în insula Kyushu (din sud-estul Japoniei), puternic lovită de ploi torențiale, au...

Franța are un nou guvern. Dreapta intră în forță la guvernare

Componenţa noului Executiv francez este deja publică începând de luni seară. Sunt remarcate câteva surprize, dar nu...

ANUNȚ DE PUBLICITATE PRIVIND CUMPĂRAREA UNUI IMOBIL CU DESTINAȚIA DE SEDIU PENTRU AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII

AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII, cu sediul în București, str. Delea Nouă, nr. 2,...

Grecii nu acceptă fonduri europene de relansare sub “stricta” supraveghere a utilizării lor

Guvernul grec se opune tipului de condiții nepopulare impuse țărilor în perioada crizei datoriilor, atunci când "Troika",...