Complexul Energetic Oltenia le oferă cărbune salariaților

Eugen Măruţă (gds.ro)

Se fac pregătiri pentru distribuirea cotei de cărbune la Complexul Energetic Oltenia. Procesul de ridicare a cotei de combustibil va debuta pe 1 iulie, potrivit regulamentului elaborat de administrația Complexului Energetic Oltenia și agreat cu federațiile sindicale din companie.

Cota de combustibil se acordă numai salariaților care depun în prealabil o cerere scrisă la locul de muncă. Cererile mai pot fi depuse până în data de 2 august. Între timp se lucrează la tabelele cu programările pentru angajații care au depus până acum solicitări în vederea ridicării cotei de cărbune. Fiecare salariat are dreptul la o cotă de 10 tone de lignit la un preț preferențial. Este vorba de prețul de producție al cărbunelui produs de Complexul Energetic Oltenia.

Cota costă 1.520 de lei

Beneficiarii pot opta pentru un plus de până la două tone de cărbune, însă la un preț de 235 de lei tona. Este vorba de prețul la care tona de lignit este vândută către terți. La nivelul Complexului Energetic Oltenia vor funcționa de joi 10 puncte de încărcare, din care nouă sunt la carierele miniere din Gorj și unul în Mehedinți, la Cariera Husnicioara. Cota de cărbune costă 1.520 de lei, prețul celor 10 tone plătibile în 4 rate. Cota de cărbune este prevăzută în Contractul Colectiv de Muncă.

Se acordă în baza unui regulament prealabil, la prețul mediu al cărbunelui utilizat pentru producerea de energie electrică. Va fi din ce în ce mai greu ca angajații companiei să mai beneficieze de facilități, dat fiind faptul că se va intra într-un program de restructurare. În zona carierelor miniere nu s-a mai investit ca pe vremuri și sunt puține programe de expropriere în derulare, tocmai pentru că se va trece la închidere unora dintre perimetre.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW