Conex Clean: am implementat proceduri specifice multinationalelor si asta ne-a ajutat sa ramanem relevanti pentru clientii nostri

Piata serviciilor de curatenie s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, iar aceasta tendinta pare sa se pastreze si pe viitor, in contextul nevoilor constante in aceasta directie, venite atat din partea segmentului casnic, cat mai ales a celui antreprenorial. Din punct de vedere statistic, cele mai multe firme de curatenie activeaza in Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara.

Daca pana nu demult companiile angajau o persoana care sa se ocupe de curatenie, a devenit cu mult mai avantajos pentru acestea sa lucreze cu firme de curatenie. Avantajele sunt multiple, de la costurile cu angajarea personalului pana la cunostintele in domeniu pe care le au firmele specializate.

Cum va fi anul 2020 pentru piata de curatenie? Ne raspunde la acesta intrebare Gabriel Galan, manager la firma de curatenie Conex Clean Romania, o firma ce ofera servicii specializate de curatenie, atat pentru birouri si spatii comerciale cat si la domiciliu.

Reporter: Dar sa incepem cu inceputul. Cand ati pornit acesta afacere?

ConexClean: Am pornit in anul 2013, atunci cand am stabilit primele colaborari cu asociatii de proprietari si ansambluri rezidentiale oferindu-le servicii de curatenie, dezinsectie si deratizare. Pentru ca am facut o munca de calitate inca de la inceput, am prins usor contracte din ce in ce mai mari, iar recomandarile ne-au adus din ce in ce mai multi clienti.

R: Care este aria serviciilor pe care le acoperiti? Lucrati doar pentru cu companii mari, sau aveti in portofoliu si lucrari mai mici?

ConexClean: De cativa ani ne axam pe curatenie de birouri. Lucram cu companiile multinationale, reprezentante auto, firme din strainatate care si-au deschis birouri in Romania. In general firme cu un numar mare de angajati, pentru care facem atat partea de curatenie pe abonament cat si interventii punctuale, cum ar fi dezinsectia. Avem in portofoliu si clinici medicale, care au nevoie de proceduri speciale de curatenie (dezinfectie, gestionarea deseurilor medicale). De asemenea de curand am inceput sa lucram si cu scoli si gradinite private. Fireste, este o responsabilitate in plus sa lucrezi in preajma copiilor, dar e placerea noastra sa ne asiguram ca acestia invata intr-un mediu curat si sanatos.

Facem curatenie si in birouri mai mici ca dimensiuni, de exemplu cabinete de avocatura, sau firme de contabilitate cu aproximativ 10 angajati. Suntem flexibili, consideram ca asa ne castigam credibilitatea. Avem cazuri cu personal prezent pe intreaga durata a zilei la locatia clientului, dar si cazuri in care mergem de 2 ori pe saptamana pentru 3 ore dupa programul angajatilor.

R: Care au fost calitatile principale care v-au ajutat sa rezistati pe o piata atat de competitiva?

ConexClean: Orientarea catre client dar si grija fata de angajatii proprii, seriozitatea si faptul ca incercam mereu sa ne imbunatatim din orice punct de vedere (specializarea angajatilor, investitii la nivel de tehnologii si echipamente). De asemenea, cred ca un rol important l-a avut faptul ca echipa manageriala a lucrat anterior in multinationale. Am implementat procese si proceduri specifice firmelor foarte mari si asta ne-a ajutat sa crestem si sa ramanem relevanti pentru clientii nostri.

R: Care a fost cea mai provocatoare interventie pe care ati realizat-o?

ConexClean:  Cea mai grea interventie a fost intr-o hala industriala cu o suprafata de peste 10.000mp si 9 metri inaltime. A trebuit sa mobilizam o echipa ampla si sa facem curatenie chiar si pe tavan. Dar am fost la inaltime.

 R: Cum vor evolua preturile in curatenie in 2020?

ConexClean: Preturile vor urma trendul pietii. Ne asteptam la o crestere de cel putin 5%. Noi incercam sa pastram aceleasi preturi ca si in 2019 desi cheltuielile cu salariile cresc constant de la an la an. O curatenie pentru apartamente porneste de la 350 lei. Mereu avem oferte speciale. Acum oferim o reducere de 10% pentru serviciile de curatenie contractate in aceeasi zi in doua apartamente situate in acelasi bloc. Ce am observat in ultimii ani este o crestere enorma pentru cererile de curatenie generala pentru apartamente. Daca in urma cu 5 ani primeam o cerere pe zi, acum primim peste 10 cereri. De asemenea suntem contractati foarte des pentru curatenia dupa constructor. Trebuie sa vedeti cum preluam o casa cu pete de var pe geamuri, pe pardoseala, moloz si foarte mult praf si o predam gata de locuit. E o placere sa vezi o schimbare atat de mare si sa citesti zambetul pe fata clientilor atunci cand vad ca in sfarsit pot sa se mute in casa noua.

R: Care sunt provocarile pentru anul 2020?

ConexClean: In continuare cea mai mare provocare va fi lipsa de personal. Desi salariile la Conex Clean sunt peste medie, este in continuare greu sa gasim oamenii necesari. Mereu incercam sa fim pe primul loc, de aceea si in domeniul resurselor umane am inceput procedura de aducere in tara a angajatilor straini. Aducem acum 4 angajati din strainatate si daca totul este ok planificam sa mai aducem inca 50 pana la sfarsitul anului 2021.

 R: Cum credeti ca va evolua business-ul de curatenie?

ConexClean: Cresterea numarului de metri patrati de birouri precum si cresterea puterii de cumparare a romanilor vor face ca firmele de curatenie sa fie din ce in ce mai solicitate. Iar acest lucru se vede deja de ceva vreme.

R: Ce ne puteti spune in incheierea interviului nostru?

ConexClean: La Conex Clean facem tot posibilul sa aducem servicii de top clientilor nostri, sa ne axam pe calitate si onestitate. Va invitam sa ne contactati oriucand pentru oferte personalizate si sa va convingeti de calitatea serviciilor noastre. Ne gasiti la numerele de telefon 021.780.00.80, 0751.127.227 sau pe firmadecuratenie.srl

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW