Conferința Internațională pentru lansarea Planului Național de Acțiune pentru implementarea Strategiei Naționale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, din cadrul Guvernului României, lansează joi, 23 iunie a.c. Planul Național de Acțiune, în cadrul unei conferințe internaționale cu participarea a peste 100 de experți din România și nu numai.

Planul Național de Acțiune (PNA) a fost elaborat pentru facilitarea implementării Strategiei Naționale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030 (SNDDR 2030), document cheie adoptat de România în acord cu obiectivele Agendei ONU 2030 pentru Dezvoltare Durabilă și cu documentele strategice ale Uniunii Europene, în toate politicile sectoriale, pentru dezvoltarea durabilă pe plan național, în perioada 2022-2030.

Cu această ocazie, prim–ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă, va transmite un mesaj prin șeful Cancelariei primului ministru, Mircea Abrudean.

În cadrul sesiunii de deschidere vor lua cuvântul:

László BORBÉLY, Consilier de stat, Coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul României

Mircea ABRUDEAN, Șef al Cancelariei Prim-Ministrului

Florin Marian SPĂTARU, Ministru, Ministerul Economiei

Barna TÁNCZOS, Ministru, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

Virgil Daniel POPESCU, Ministru, Ministerul Energiei (TBC)

Adrian CÂCIU, Ministru, Ministerul Finanțelor (TBC)

Alexandra Maria BOCȘE, Consilier de Stat, Departamentul Climă și Sustenabilitate al Administrației Prezidențiale

Adrian CURAJ, Președinte, Consiliul Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă.

Invitați speciali:

Carina LINDBERG, Consilier Politici, Unitatea de coerență a politicilor pentru dezvoltare durabilă a OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) Dr. Louis MEULEMAN, Vicepreședinte al Comitetului ONU de experți în administrație publică (CEPA);

Membru al Comitetului Științific al Agenției Europene de Mediu

Markus HAMETNER, Cercetător și Project Manager, Institutul de Cercetare pentru Managementul Sustenabilității, Universitatea de Economie și Afaceri din Viena.

Planul de Acțiune este obiectiv specific al proiectului „România durabilă – dezvoltarea cadrului strategic și instituțional pentru implementarea Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă a României 2030” cod SIPOCA 613, MySMIS 127545, derulat de Secretariatul General al Guvernului cu implicarea partenerilor, Institutul Național de Statistică și Asociația Regională pentru Dezvoltare Antreprenorială Oltenia.

Evenimentul va avea loc la Crowne Plaza Bucharest, Sala Crown Ballroom, 23 iunie 2022, orele 11:00-16:30.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW