vineri, 10 aprilie, 2020
19.1 C
București

Confruntate cu o lipsă acută personal, patronatele din turism INVESTESC în formarea profesională

Patronatul Mamaia și Phoenicia Hotel, vor susține timp de 3 ani, cu câte 200 de lei pe lună, studiile a șapte clase de chelneri, bucătari și cameriste, a declarat Anca Nedea, directorul executiv al Patronatului Mamaia, citat de Profit.ro

Cursurile vor fi organizate în mai multe școli profesionale, iar in cadrul lor elevii vor avea o lună de laborator și câteva săptămâni (trei în primul an și zece în ultimul) de practică în hotelurile înscrise în program, în perioada dorită de hotelieri. Susţinerea financiară se va întinde pe întreg parcursul liceului, din clasa a-IX-a până în clasa a XI-a.

Fiecare clasă va avea 18 elevi, care vor veni la orele de laborator și practică însoțiți de un tutore. Acesta va avea rolul atât de a-i supraveghea, cât și de a-i îndruma în viitorul lor job. 

În program sunt înscrise hotelurile Tomis, Parc, Astoria, Dorna, Delta, Ovidiu, Del Mar, Riviera și Zenith, dar și restaurantele Irish Pub și Melody. 
 
Dar chiar dacă le finanțează formarea, potrivit Ancăi Nedea, hotelierii nu îi pot obliga pe cursanți să lucreze pentru ei după terminarea școlii. 

“Firește că hotelierii vor dori ca acest lucru să se întâmple în sezon, când este mare nevoie de personal. Chiar dacă unii dintre cursanți probabil că nu vor mai lucra în hotelurile respective după cei trei ani de școală, mizăm pe faptul că mulți dintre ei se vor obișnui în acest răstimp cu proprietățile respective și vor rămâne angajați acolo”, a spus Anca Nedea, citată de Profit.ro.

“Dacă acest proiect pilot se va dovedi un succes, îl vom extinde în anii următori”, a mai spus directorul executiv al Patronatului Mamaia.

Este pentru prima oară când, pe litoral, mediul privat se implică în școlarizarea unor tineri și colaborează, în acest sens, cu Inspectoratul Județean. Decizia venind după ce, în 2018, Litoralul a trecut prin cea mai gravă criză de forță de munca din istoria să. 

Viab1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Alte opt persoane au murit în urma infecției cu noul coronavirus

Deces 258 - Bărbat, 75 de ani din judeţul Bacău.Debut pe data de 31.03.2020.Internat la Spitalul Municipal...

Cu buzunarele găurite

Perioada sărbătorilor de Paște este una în care consumul crește. 2020 va fi o excepție. După mai...

88 milioane lei virați către primării pentru PNDL

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a virat 88 milioane de lei în conturile primăriilor care au...

Ministrul Mediului vede doar defrișări legale în Pădurea Dobrovăţ

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a fost într-o vizită de lucru în Pădurea Dobrovăţ din...

TRENDING