miercuri, 8 aprilie, 2020
6.1 C
București

Corina Creţu, noi critici la adresa Guvernului: De la Bucureşti primesc doar acuzaţii şi insulte. Înţelegeam să fiu numită trădătoare măcar dacă depuneau proiecte la Comisia Europeană

Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu, lansează noi critici la adresa autorităţilor de la Bucureşti, nemulţumită de atitudinea acestora privind Uniunea Europeană şi de manipulările acestora privind lipsa proiectelor cu finanţare europeană.
Corina Creţu condamnă faptul că de la Bucureşti nu primeşte decât jigniri şi acuzaţii şi arată că ar înţelege o asemenea titudine dacă măcar ar fi existat zeci de proiecte depuse la Comisia Europeană care ar fi fost tergiversate sau uitate de Bruxelles, dar nu este cazul.

Redăm mai jos integral reacţia comisarului european Corina Creţu:
”Jignirile pornite ca la un semnal la adresa mea in aceasta seara si mai ales atacurile la adresa Uniunii Europene, injuriile prin care sunt acuzata ca sunt vanduta intereselor straine, in conditiile in care toti stiu cate eforturi am facut preluand pe fonduri europene toate creditele Romaniei pe care le avea de platit catre Banca Europeana de Investitii si Banca Europeana de Dezvoltare, salariile functionarilor din Romania care lucreaza pe fonduri europene, fazand zeci de proiecte care nu s-au terminat la timp si pt care statul pierdea aproximativ 3 miliarde de euro, sincer, toate acestea ma lasa fara cuvinte.
As fi inteles sa fiu considerata tradatoare de partid si de tara, daca am fi avut depuse la Comisia Europeana zeci de proiecte care tergiversau sau pe care le-am fi uitat perioade lungi prin sertare.

Repet, din pacate nu mai avem in analiza proiecte majore depuse la Comisie in afara Magistralei de Metro M6, proiect in legatura cu care inca astept un raspuns la o scrisoare adresata de cateva catre Directorul General al DG Regio, Dl Marc Lemaitre, Ministrului Transporturilor, fara de care regulamentele nu imi permit sa adopt o decizie.”

Viab1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Coronavirus: Eurogrupul încearcă să găsească riposta economică la pandemie

Cei 19 miniștri de Finanțe ai țărilor membre ale zonei euro (Eurogrupul) s-au întâlnit marți, 7 aprilie,...

Produse de igienă, distribuite de Poșta Română la Baia Mare

Poşta Română a început distribuirea a 50.000 de pachete cu produse de igienă printr-un program de ajutorare...

Economia nu mai are răbdare

Economia mondială se află într-un moment de cumpănă, fără a ști ce ne așteaptă în următoarele luni,...

TRENDING