Coronavirus: Cehia a optat și ea pentru starea de urgență. Ministrul Sănătății, invitat să-și prezinte demisia

Începând de luni noaptea, în Cehia a intrat în vigoare starea de urgență nocturnă, urmând să rămână în vigoare până la 3 noiembrie. Circulația este interzisă – excepție făcând situațiile speciale – între orele 21.00 și 5.00 dimineața. Toate magazinele vor rămâne închise începând de la ora 20.00, plus în zilele de duminică. Excepție fac stațiile de benzină și farmaciile. Restaurantele și barurile erau deja închise.

Aceste măsuri au fost anunțate de ministrul Sănătății, Roman Prymula, înainte de a fi fost surprins, săptămâna trecută, fără masca protectoare, la ieșirea dintr-un restaurant la o oră târzie, când ar fi trebuit să fie închis. Primul-ministru Andrej Babis, care l-a mai tras la răspundere pe acest ministru în urmă cu o lună în legătură cu proasta gestionare a crizei sanitare, l-a invitat să demisioneze. Succesorul său va fi numit joi, 29 octombrie.

Surse informate de la Praga, citate de Reuters, relatează că guvernul Babis este sever criticat pentru faptul că la începutul verii a renunțat la măsurile de izolare fără a restabili rapid noi restricții în fața creșterii valului de noi contaminați cu coronavirus. Astfel, Cehia, țară cu o populație de 10,7 milioane de locuitori, are cel mai mare număr de contaminați per locuitor din Europa. Bilanțul epidemiei – din 13 octombrie până azi – s-a dublat, numărul morților ajungând la 2.377.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. E cel putin rusinos pentru tarile din lagarul (sanitar) ue (urmasul fostului Imperuy Habsburjic din timpul lui Carol Quintul) sl a se planga dupa 9 luni de la epodemie ca n-au medicamente adecvate desi hidroxiclirchina a facut minuni in Elvetia, potrivit France Soir, iar remdesivirul e utilizat in SUA pe scara industriala, ibecmetina in Australia etc, sa nu accepte nici vaccinurile rusesti impotriva coranovirusului si sa nu utilizeze plasma de la cei deja vibdecati de boala, peste 35.000.000 de oameni in lume, ci doar sa se planca la televizor a baba Arahat ca inchid toata economia si baga cetatenii in carantina fortata pentru 3 cazuri la mie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW