Coronavirus: după 10 zile rătăcind prin apele Pacificului, navei de croazieră Wasterdam i s-a permis acostarea în Cambodgia

Nava de croazieră americană Wasterdam a fost respinsă de cinci porturi asiatice de teama virusului ucigaș. La bord s-au aflat 1.455 turiști din Hong Kong. Autoritățile cambodgiene au acceptat primirea navei după ce au avut garanția că la bord nu se află niciun caz de contaminare cu coronavirus.

În ciuda insistențelor, Wasterdam nu a obținut permisiunea de a acosta în mai multe țări, inclusiv Japonia, Taiwan, Filipine, Guam sau Thailanda. Cei 1.455 turiști se îmbarcaseră în Hong Kong, unde se știa că există deja 50 de cazuri de contaminați cu Covid-19. Miercuri, premierul cambodgian Hun Sen a decis să autorizeze intrarea navei în portul Sihanoukville pentru a pune capăt disperării de pe Wasterdam. O echipă de medici a urcat la bordul navei, ancorată în primul moment doar în largul portului Sihanoukville. Un grup de 20 turiști sunt bolnavi, fără a fi vorba de semne ale virusului ucigaș. Probe luate pentru analize vor fi trimise la Institutul Pasteur din Pnom Penh pentru a se afla dacă este vorba de contaminare cu coronavirus. În caz de rezultat negativ, acostarea va avea loc vineri, când în port vor sosi autobuze pentru a-i conduce pe turiști la Pnom Penh.

O bancă din Singapore, evacuată după confirmarea unui caz de contaminare cu coronavirus

DBS, una dintre principalele bănci din Singapore, a evacuat miercuri sediul, după ce în rândul personalului a fost depistat un contaminat cu coronavirus (Covid-19). Banca respectivă era situată la etaul 43 din turnul Marina Bay Financial Centre. Cei 300 de salariați au fost trimiși acasă. După China, Singapore este a doua țară cel mai grav lovită de epidemie. Bilanțul contaminaţilor în Singapore a ajuns la 50. O cifră ce pare mică în comparație cu cifrele gigantice din China, dar ele se referă la un stat cu doar 6 milioane de locuitori.

Mare piață financiară și o placă turnantă a traficului aerian mondial, Singapore este un punct unde zilnic tranzitează un imens flux de persoane. S-a stabilit că un cetățean britanic venit din Singapore a contaminat patru persoane în Franța.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW