15.7 C
București
joi, 4 martie

Coronavirus: Noi bilanțuri îngrijorătoare, noi măsuri, noi consecințe ale pandemiei la nivel mondial

Numărul deceselor provocate de Covid-19 a ajuns joi dimineață, la nivel mondial, la 545.414. În 24 de ore au fost consemnaţi alți 55.000 de noi infectați, a precizat Universitatea Johns Hopkins.

Președintele Donald Trump continuă să subaprecieze gravitatea crizei sanitare. S-a aflat că miercuri el a cerut redeschiderea școlilor țării și, fără a ține seama de cifrele date publicității de autorități medicale, a spus că “rata mortalității din cauza coronavirusului s-a redus de zece ori”.

Melbourne, al doilea mare oraș al Australiei, se reizolează. Deși până acum în acest oraș au fost înregistrați 9.000 de contaminați și 10- morți, în ultimele zile este semnalată o explozie de contaminați – peste 100 zilnic. În consecință, toți cei cinci milioane de locuitori ai metropolei au primit ordin să se autoizoleze din nou, pentru încă șase săptămâni, începând din noaptea de 8 spre 9 iulie. Nimeni nu iese din casă decât din motive profesionale, exerciții fizice, vizite la doctori, cumpărăturile necesare traiului. După ce recent fuseseră relaxate multe din restricțiile instituite inițial contra virusului, de joi sunt reînchise barurile, restaurantele. Daniel Andrews, premierul statului Victoria, a cărui capitală este Melbourne, a avertizat cetățenii că această izolare generalizată este “singura soluție posibilă pentru a nu se ajunge la mii și mii de noi contaminați”.

În America latină și Caraibe, pandemia de Covid-19 continuă să facă ravagii, fiind contabilizate și în această regiune peste 3 milioane de cazuri de infectați. Mai bine de jumătate sunt localizați în Brazilia, cu 67.964 morți și 1.713.160 contaminați. Însuși președintele țării, Jair Bolsonaro, este infectat de – așa cum se exprimă el – o “mică gripă”. Cu “mica lui gripă”, Bolsonaro l-a pus într-o situație complicată pe însuși ambasadorul american în Brazilia, care a oferit un dineu cu prilejul Zilei Naționale a Americii și printre invitați s-a aflat și Bolsonaro, însoțit de alți oficiali brazilieni.

Peru a depășit 11.000 morți în doar o săptămână după ce relaxase măsurile impuse inițial contra virusului ucigaș, iar Mexicul a înregistrat un nou record zilnic de infectați, ajuns miercuri la 6995. Cifrele oficiale sunt în creștere și în Venezuela. La 1 iunie, avea 1.500 contaminați, pentru că acum să ajungă la 7.000. O evoluție similară este semnalată și în Columbia.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW