2.9 C
București
vineri, 4 decembrie

Coronavirusul continuă să facă victime în lume. Au loc schimbări de strategie în lupta cu pandemia

Numărul deceselor provocate de pandemia de coronavirus în Statele Unite depășise luni seară 3.000, iar cel al contaminaţilor depășise 163.000, arată cel mai recent raport al universității John Hopkins. Statele Unite sunt în acest moment de departe țara cu cel mai mare număr de contaminați din lume (163.429 și 3.008 morți), înaintea Spaniei, Italiei și Chinei.

La microfonul postului francez de radio Europe1, Arancha Gonzalez, ministrul spaniol al Afacerilor Externe, a expus din nou măsurile luate în țara sa în efortul de blocare a extinderii epidemiei cu virusul ucigaș. Deși foarte prudentă, domnia sa a ținut să anunțe că măsurile severe de izolare încep totuși să dea unele rezultate, motiv pentru a se adresa celorlalte state să procedeze la fel ca Spania, prin izolarea strictă a focarelor de epidemie, și să se pregătească pentru situații similare celei din Spania.

Franța se angajează într-o strategie de depistare masivă a contaminaţilor

Criticat pentru recurgere limitată la testele epidemiologice în actuala perioadă a pandemiei, guvernul francez a precizat că a respectat recomandările internaționale. Cu toate acestea, ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, a anunțat o creștere a capacităților de depistare și a promis lansarea unei campanii de realizare a testelor epidemiologice în masă pentru faza de ieșire din izolare. Numai pe baza unei depistări masive, a spus ministrul Sănătății, vom putea crește supravegherea după ieșirea din izolare. Sâmbăta trecută, într-o conferință de presă ținută în prezența primului ministru Edouard Philippe, Olivier Véran a anuțat această modificare de strategie. Testele practicate în toate spitalele, utilizând tehnica de amplificare genetică PCR, vor ajunge la 5.000 pe zi (sâmbătă), la 12.000 în această săptămână, la 30.000 în aprilie și la 50.000 în luna mai. Vor fi implantate platforme cu mare debit pe întreg teritoriul țării. În plus, guvernul se va baza și pe testele de serologie imediat ce vor fi disponibile, pentru a afla cine este imunizat și cine nu. Astfel, capacitatea totală de testare va ajunge la 30.000 teste pe zi în aprilie, la 60.000 în luna mai și apoi la 100.000 în iunie. “Suntem dependenți de cercetarea și inovațiile mondiale”, a reamintit de asemenea ministrul francez al Sănătății. Dar, a adăugat el, nu trebuie să ne grăbim cu teste defectuoase ca acelea pe care spaniolii le-au procurat din China… Laboratoarele franceze publice și private vor verifica mai întâi eficacitatea testelor rapide venite din Japonia, Coreea de Sud, Statele Unite sau cele concepute în Franța.

By Matthieu Riegler, CC-by, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=20269352

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW