COTAR: cerem extinderea anchetei în Ministerul Transporturilor

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R) a trimis o Scrisoare deschisă către DNA și Ministrul Transporturilor, pentru a cere extinderea anchetei în legătură cu activitățile ilegale din interiorul Ministerului Transporturilor și al instituțiilor subordonate – ARR și ISCTR.

Corpul de Control din Ministerul Transporturilor și Direcția Națională Anticorupție au dispus deja o acțiune de control pentru verificarea informațiilor primite din mediul privat și din partea angajaților ARR-MT, precum și a informațiilor apărute în mass-media, în legătură cu posibile încălcări ale legii, comise la cel mai înalt nivel al Autorității Rutiere Române – A.R.R., respectiv al Directorului General Mihai Alecu, apropiații acestuia, cât și la nivel de Secretar de Stat, în legătură cu domnul Gabor Sandor.

Având în vedere faptul că, din informațiile pe care le deținem, raportul de control a fost finalizat și ar confirma toate suspiciunile apărute în ultimele luni cu privire la activitatea desfășurată de anumite persoane din cadrul ARR și de către dl. Secretar de Stat, (mai mult decât atât, raportul ar conține, în fapt, constatări evidente și dovedite și ale unor alte fapte posibil de natură penală, în afara celor apărute în spațiul public), așteptăm de la Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, să facă public acest raport al Corpului de Control. De asemenea, așteptăm ca DNA să extindă ancheta, în cazul ilegalităților din interiorul Ministerul Transporturilor, ARR și ISCTR.

DNA Constanța l-a reținut pe directorul Direcției Economice din cadrul MT, Petre Neacșa, în cazul ARSVOM – pornind de la raportul de control din cadrul Ministerului Transporturilor. De asemenea, au loc noi audieri și se fac noi investigații în legătură cu dosare legate de dare de mită. Domnul Ministru Cătălin Drulă a demonstrat că apără legea, corectitudinea, profesionalismul și transparența, punând în aplicare mesajul FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE (în special în cazul ARSVOM).

Noi, transportatorii autorizați din România, am susținut întotdeauna persoanele care pot face curățenie în sistemul de transport, care promovează valorile și profesionalismul în instituțiile publice și care nu închid ochii la presupuse fapte de corupție, abuz în serviciu, trafic de influență etc. Așteptăm de la dl. Ministru să dispună următoarele:

1. aprobarea raportului de control în forma prezentată de către echipa de control și transmiterea acestuia către toate autoritățile competente;

2. informarea de urgență a Primului-ministru, cu privire la conținutul raportului;

3. demiterea imediată a persoanelor implicate în fapte ilegale, care au rol de decizie, la nivelul Ministerului și al instituțiilor subordonate MT;

4. publicarea pe site-ul ministerului a unui extras/a unei sinteze din raport, în scopul asigurării unui nivel minim de transparență față de interesul public;

5. menținerea aceluiași nivel de intransigență și transparență ca în cazul ARSVOM;

6. informarea partenerilor sociali din domeniul transporturilor rutiere și a opiniei publice cu privire la măsurile întreprinse în acest sens. (Biroul de Presă)

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. Sa se duca la tiate companiile de sub MT sa vada cum au angajat incompetenti in domenii cheiee, achizitii trucate castigate exact la pretul estimat, directori varză , fac ce vor in instituții cu banii satului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW