Covid-19: Cercetători israelieni anunță „două remedii eficiente în proporție de 95%”

Spitalul Ichilov din Tel Aviv a anunțat că, după ce a administrat un medicament „botezat” EXO-CD24, testele preliminare au demonstrat rezultate extrem de pozitive. 29 din 30 pacienți infectați cu Covid-19, în stare gravă, s-au recuperat complet în 5 zile de la începerea tratamentului. Eficienţa medicamentului a fost de 95%.

Un al doilea remediu, denumit Allocetra, administrat la Ierusalim unui grup de 21 pacienți aflați în stare critică, a permis restabilirea a 19 bolnavi în a șasea zi de tratament și au părăsit spitalul după opt zile.

Profesorul Nadir Arber, de la spitalul Ichilov, a precizat că medicamentul EXO-CD24, foarte puțin costisitor și eficient, trebuie administrat o dată pe zi, vreme de cinci zile. După rezultatele pozitive, foarte încurajatoare, spitalul a cerut Ministerului Sănătății permisiunea de a se extinde testele la mai mulţi pacienți.

La Ierusalim, profesorul Dror Mevorach, directorul Centrului de cercetări în reumatologie și în medicină internă, spune că medicamentul Allocetra, experimentat cu succes, tratează sistemele imunitare hiperactive care provoacă secreția cytokinei.

De notat că cele două serii de bolnavi pe care au fost testate medicamentele mai sus prezentate sunt foarte puțin numeroase. Rezultatele sunt realmente încurajatoare, dar încă puțin semnificative din punct de vedere științific.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW