Covid-19: Evoluții îngrijorătoare în lume. Aproape 180.000 de noi contaminați în 24 de ore în Franța

Nivelul contaminărilor cu Covid-19 atinge în aceste zile recorduri nemaivăzute în cei doi ani de pandemie. Potrivit unui ultim bilanț făcut public miercuri dimineață, Franța a înregistrat un nou record exploziv. După pragul de 100.000 cazuri noi în ziua de Crăciun, marți seară erau anunțate aproape 180.000 de noi infectați în ultimele 24 de ore. Tensiunea crește în spitale, informează presa franceză. Marți seară, numărul spitalizaţilor bolnavi de Covid ajunsese la 17.405. Campania de vaccinare continuă în forță. Peste 70.000 persoane au primit marți un vaccin contra Covid-19: 46.589 prima doză și 613.757 rapelul. 76,6% din populația Franței dispune deja de o schemă vaccinală completă.

OMS prognozează un mare număr de spitalizări

Propagarea rapidă a variantei Omicron va suscita «un mare număr de spitalizări» ca urmare a creșterii inclusiv a numărului infectaţilor cu Covid-19, chiar dacă Omicron se dovedește ceva mai puțin periculos decât varianta anterioară, a avertizat branşa europeană a Organizației Mondiale a Sănătății. Franța, Regatul Unit, Grecia au înregistrat marți noi recorduri de contaminați zilnic cu Covid-19, dar și un progres fulgerător al cazurilor de Omicron. După Franța, cu cele 180.000 cazuri noi de infectați zilnic cu Covid-19, a urmat Regatul Unit cu aproape 130.000 cazuri. Varianta Omicron a devenit majoritară printre cei noi testați pozitiv în Norvegia, Olanda și Elveția, iar în Grecia are loc o dublare a contaminaţilor cu Covid-19. Finlanda și-a închis frontierele pentru străinii nevaccinaţi, chiar dacă sunt posesori ai unui test negativ, în dorința de a bloca eventuala sosire a contaminaţilor cu Omicron.

În China au fost carantinate alte zeci de mii de persoane, într-un moment în care țara se confruntă cu un număr record de contaminări cu Covid-19 cu doar aproape 40 de zile înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing. Orașul Xi’an a intrat marți în a șasea zi de strictă carantină. La circa 300 km distanță, în districtul Yan au intrat în carantină mai multe zeci de mii de locuitori, obligați să rămână la domiciliile lor și să respecte reguli dintre cele mai severe de protecție. Restricțiile anunțate la 21 decembrie în Germania au intrat în vigoare marți, ele incluzând limitări ale contactelor, chiar între persoane vaccinate, până la maximum 10 invitați pentru sărbătoarea Noului An. Pentru nevaccinaţi, adunările sunt limitate la doar doi invitați maximum.

Peste 5,4 milioane de morți la nivel mondial

Pandemia de Covid-19 a cauzat moartea a cel puțin 4.404.577 de persoane la nivel mondial, începând din decembrie 2019, precizează un bilanț realizat de France Presse, dat publicității marți seară. În cifre absolute, Statele Unite sunt țara cea mai îndoliată, cu 818.371 morți, urmată de Brazilia (618.534 morți), India (480.290) și Rusia (306.090). OMS estimează însă că, ținând seama de supramortalitatea direct sau indirect legată de Covid-19, bilanțul pandemiei ar putea fi de două și chiar de trei ori mai mare.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW