15.2 C
București
joi, 22 aprilie

Covid-19: În Cuba este lansată vaccinarea personalului medical cu vaccinul propriu, Soberana2

Înainte de a fi aprobat, vaccinul cubanez Soberana 2 este deja injectat personalului din sectorul medical, în cadrul unui studiu lansat luni, 22 martie, înaintea campaniei de vaccinare ce va demara în luna iunie. Autoritățile din Cuba și-au stabilit drept obiectiv vaccinarea întregii populații, până la finele anului, cu vaccinul de producție națională.

Corespondenți de presă la Havana relatează că, „voluntar și cu mândrie”, personalul medical din capitala Cubei s-a vaccinat cu Soberana 2, un vaccin anti-Covid-19 100% producție proprie, încă neaprobat. În clinica Vedado, medicul dentist Ysel Cardoso, care își aștepta vaccinarea, a declarat pentru corespondentul RFI: „Este o onoare pentru mine, căci noi vom fi primii imunizați, aducând proba că vaccinul nostru este sigur… În ciuda faptului că trăim într-o țară sub embargou, am știut să depășim constrângerile și să ne dezvoltăm propriul vaccin”.

Injectări pe scară largă

Deși nu sunt terminate toate testele clinice, vaccinul Soberana 2 este, deci, injectat pe scară largă, la cei 150.000 medici, infirmieri, personalul tehnic și de întreținere din spitale. Aceasta este o etapă înaintea celor 1,7 milioane de voluntari din Havana ce vor fi injectați în lunile viitoare, în așteptarea aprobării vaccinului și începerea campaniei pentru vaccinarea restului populației, în luna iunie. În luna august este așteptată vaccinarea deja a jumătate din populație, iar până la finele anului ar putea fi vaccinată întreaga populaţie.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. CUBA 4.8 ILIE 4.8; Cuba 4 Ilie 4; CU.B.A CU-Creierul, B-13 Oameni, A-Alb. Oameni 13 dupa Creierul alb al lui Ilie. Tara aflata in conflict cu USA dea lungul anilor…………….diverse persoane, oameni de stiinta, scriitori, scenaristi, regizori etc. aflate in conflict cu CREIERUL meu intre anii 2004-2070.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW