10.4 C
București
miercuri, 12 mai

Covid-19: Măsurile anti-pandemie luate de regimul de la Pyongyang preocupă Națiunile Unite

Pandemia de Covid-19 a accentuat și mai mult izolarea Coreei de Nord și este la ora actuală victima unei crize alimentare fără precedent. De la începutul pandemiei, această țară totalmente închisă pentru restul lumii s-a repliat și mai mult, relatează raportorul special al ONU pentru Coreea de Nord. Frontiera sa terestră cu China a fost închisă, zborurile internaționale au fost interzise și au fost aplicate măsuri din cele mai stricte contra deplasărilor. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în Coreea de Nord au fost efectuate 13.259 teste de depistare și toate ar fi fost negative.

Condițiile de viață ale locuitorilor acestei țări în totală izolare s-au înrăutățit în această perioadă și mai mult, a informat miercuri, 10 martie, Tomas Ojea Quintana, raportorul special al ONU. Potrivit lui, un nou centru de detenție pentru persoanele ce încalcă măsurile de carantină a fost construit în provincia Hwanghae Nord. Declinul economiei nord-coreene s-a accentuat ca urmare a închiderii totale a frontierelor. Ajutoare umanitare nu mai pot intra și decesele din cauza foametei se înmulțesc. Un mare număr de copii și persoane în vârstă recurg la cerșit, întrucât familiile nu mai au cu ce-i întreține – relatează alarmat oficialul ONU.

S-a aflat că, întrucât Coreea de Nord face parte din dispozitivul COVA (creat pentru țările sărace), urmează să -i fie alocate 1,9 milioane doze cu vaccin AstraZeneca.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW