0.4 C
București
joi, 28 ianuarie

Covid-19: Pandemia continuă să aibă o evoluție îngrijorătoare în țările lumii

Potrivit ultimelor date disponibile sâmbătă dimineață, pandemia de Covid-19 a depăşit la nivel mondial pragul de 84 milioane de contaminați. De la declanșarea pandemiei, în urmă cu un an, virusul ucigaș a luat viața, în lume, a 1,828 milioane de persoane.

Recorduri îngrijorătoare ale mortalității în Statele Unite

America merge din record în record la contaminări și decese. În ajunul Anului Nou, deși este cel mai îndoliat stat din cauza coronavirusului, înregistra până la 4.000 de decese într-o singură zi. Universitatea Johns-Hopkins a anunțat sâmbătă că în Statele Unite, prima economie a lumii, numărul deceselor a ajuns la 341.845. Numărul contaminaţilor într-o singură zi a ajuns sâmbătă dimineață la 189.671, Statele Unite fiind pe punctul de a ajunge la un total de peste 20 milioane. În fața acestei situații îngrijorătoare, speranța este acum în campania de vaccinare. Cu cele două vaccinuri autorizate în Statele Unite (Pfizer/BioNTech și Moderna) au fost vaccinați, până sâmbătă, 2,8 milioane de cetățeni, ceea ce este considerat prea puțin și prea lent în fața amplorii pe care continuă să o ia pandemia. Un vaccin dezvoltat de gigantul american Johnson & Johnson, a cărui formulă este mult așteptată întrucât necesită doar o singură injecție, ar putea fi autorizată în luna februarie, dar nu a fost autorizat vaccinul britanic AstraZeneca, a anunțat Moncef Slaoui, unul din responsabilii campaniei de vaccinare din America.

Confruntat cu o tranziție electorală complicată, Joe Biden regretă întârzierile ce au loc în distribuirea vaccinurilor anti-Covid și prognozează pentru săptămânile viitoare o situație “foarte dificilă” în plan sanitar. Gestionarea pandemiei este prioritară pentru Joe Biden după venirea la Casă Albă.

Celebrul jurnalist Larry King – spitalizat cu Covid-19

Larry King (87 ani), una dintre figurile cele mai marcante ale televiziunii americane, a contractat Covid-19 și de o săptămână este spitalizat la Los Angeles, a anunțat CNN, postul de televiziune american la care a performat vreme de 25 de ani. Larry King, din nefericire, mai suferă de diabet, a trecut prin mai multe crize cardiace și are cancer la plămâni.

Și în Germania “se inflamează” pandemia

Multă vreme scutită de o evoluție de proporție, Germania cunoaște în ultimele zile recorduri de contaminare și decese. În ajunul Crăciunului, se înregistrau pentru prima oară, într-o singură zi, peste 1.000 de decese provocate de Covid-19. Bilanțul total al deceselor dat publicității în ajunul Crăciunului ajunsese la peste 33.000 de la începutul pandemiei.

Foarte prezentă pe frontul anti-coronavirus, Angela Merkel a avertizat în urările sale de Anul Nou că criza “istorică” a coronavirusului ar putea să se prelungească în 2021, recunoscând în același timp că 2020 a fost de departe cel mai dificil an pe care l-a trăit de la instalarea sa la putere în urmă cu 15 ani.

Provocările la care ne expune pandemia, a continuat Angela Merkel, ne impun luarea de măsuri severe pentru blocarea extinderii virusului. A cerut prelungirea măsurilor deja existente – închiderea școlilor, a restaurantelor, a magazinelor cu produse neesențiale – până la 10 ianuarie. O rază de speranță este, potrivit ministrului german al Sănătății, Jens Spahn, desfășurarea cu succes a campaniei de vaccinare. Sâmbătă, în Germania erau deja vaccinate 60 000 de persoane.

În Franța este criticat ritmul prea lent al vaccinărilor

Presa franceză relatează că profesioniștii din domeniul Sănătății critică sever lentoarea derulării campaniei de vaccinare și nu înțeleg de ce există o așa mare discrepanţă între campania respectivă din Germania și cea din Franța. În Germania sunt efectuate zilnic 20.000 vaccinuri, iar în Franța, s-a ajuns la doar… 50 vaccinuri pe zi, a denunțat sâmbătă la BFMTV Mehdi Mejdoubi, de la centrul spitalier din Valenciennes. Jérome Marty, președintele sindicatului Uniunea franceză pentru o medicină liberă, a declarat la radio France Info: “Îmi este rușine pentru țara mea”. Există o diferență de sute de mii de doze de vaccin în comparație cu alte țări, nu s-a ținut cont de erorile comise anterior, mai ales în privința purtării măștii de protecție. “Să încetăm discuțiile și să vaccinăm”, a cerut Jérome Marty. Ministrul sănătății, Olivier Véran, a informat că aproape 100 centre vor fi deschise în cursul săptămânii viitoare pentru vaccinarea profesioniștilor din Sănătate, cu vârste de peste 50 de ani.

Foto: By Laura-Del from San Francisco – Social distance, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=88456271

- PUBLICITATE -

3 COMENTARII

  1. Marile probleme cu asa-zisa pandemie se manifesta in tarile masonice ( sua, ie, canada, britania) cu sub 10 la suta din [p[u latia lumii, unde cazurile deceselo celor banuiti de cavit 10 s-ay myltiplicat de marile sarbatori relijioase crestine

  2. @ “Vaccinologia” arată că autoritățile publice și cele medicale nu sunt capabile și pregătite să ofere populației un mediu curat, echilibrat și sănătos așa cum solicită și convențiile internaționale de respectare a drepturilor omului, cele referitoare la dezvoltarea durabilă și chiar și Constituția ,la articolul 35, propunând vaccinări, începând cu virusul gripal, chiar și de două ori pe an, ca și în complexele și fermele animaliere și de păsări ,propunând și vaccinuri obținute, probabil, în același moduri ca și cele pentru fermele și complexele zootehnice, ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW