0.9 C
București
sâmbătă, 6 martie

Covid-19: Rusia a înregistrat un al treilea vaccin

Un nou vaccin anti-Covid-19, “botezat” “Kovivak”, a fost dezvoltat de Centrul de cercetări Ciumakov din Moscova. Înregistrarea lui echivalează cu trecerea sa deja la faza a III-a a testelor, prevăzută în luna martie, pe 3.000 persoane.

Anunțul a fost făcut de primul-ministru, Mihail Mishustin, în cadrul unei reuniuni a guvernului transmisă de posturile de televiziune.

“Începând din luna martie, a anunțat premierul rus, primele 120.000 doze (ale noului vaccin) vor fi puse în circulație și Rusia devine astfel singura țară unde există deja trei vaccinuri anti-Covid-19”.

Așa cum se știe, Rusia a înregistrat deja vaccinurile Sputnik V, în luna august, și EpiVacCorona, omologat în octombrie. Începând din luna ianuarie anul acesta, în Rusia are loc o masivă campanie de vaccinare cu produsele proprii testate final.

Primul vaccin, Sputnik V , care la lansare a fost primit cu dubii de lumea științifică, a beneficiat recent de recunoașterea eficacității sale într-un studiu publicat de revista medicală “The Lancet”, validat de experți independenți. El este deja autorizat în peste 20 de țări și este în așteptarea aprobării Agenției europene a medicamentului (EMA) pentru a putea intra în uzul altor țări europene.

Autoritățile ruse încearcă să ajungă la acorduri de producție în întreaga lume în loc să exporte propriile doze, neavând suficiente capacități de producție decât pentru cererea națională. “Noi, a anunțat premierul rus, accelerăm ritmul producției de vaccinuri. Au fost produse deja peste 10 milioane de doze de SputnikV și în jur de 80.000 de doze EpiVacCorona”. Spre deosebire de aceste două vaccinuri, a precizat Ministerul rus al Sănătății, noul vaccin, “Kovivak”, utilizează un virus inactiv, o tehnologie mai clasică și pentru moment este recomandat persoanelor cu vârste între 18 și 60 ani.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Foarte tare! Daca se incepea vaccinarea masiva a populatiei lumii in august anul trecut cu SPUTNIK V, acum erati mult mai avansati si unele persoane care sunt decedate la ora actuala, erau salvate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW