sâmbătă, 11 iulie, 2020
18.7 C
București

Creditele online urgente, gestionate cu atenție, te pot scoate din impasul financiar

Împrumuturile online sunt soluţii accesibile de finanţare care devin din ce în ce mai solicitate de catre consumatorii români. Acestea sunt concepute pentru a răspunde unor nevoi financiare urgente, de sume nu foarte mari, fără foarte multă birocraţie. Condiţiile de acordare nu sunt la fel de restrictive ca în cazul băncilor şi, din acest motiv, oamenii sunt atraşi de ofertele de finanţare propuse de IFN-uri, atunci când întâmpină probleme, precum: urgenţe medicale, defecţiuni ale maşinii sau înlocuirea unor electrocasnice.

Totuşi, chiar dacă sunt mai uşor de obţinut, împrumuturile online implică un cost total mai ridicat, deoarece dobânda este mare şi multe IFN-uri practică comisioane şi taxe suplimentare.

Împrumuturile online se obţin foarte uşor, doar cu buletinul şi o cerere completată, şi întregul proces se poate desfăşura doar online. Sumele împrumutate pot ajunge până la 3.000 lei, în funcţie de perioada de rambursare aleasă. La aceste împrumuturi, condiţiile de acordare nu sunt foarte restrictive, astfel că pot aplica şi clienţii cu un scor de credit scăzut.

Creditele rapide online sunt cu adevărat rapide, iar banii îi primești în mai puţin de 24 de ore. În plus, numeroase IFN-uri oferă primul împrumut cu dobândă 0% pentru a-şi atrage clienţii.

Dincolo de avantaje, creditele online urgente au însă şi numeroase capcane ce apar atunci când consumatorii nu se informează suficient înainte de a accesa un astfel de produs şi nu gestionează creditul aşa cum trebuie.

Mai exact, dobânda şi dobânda anuală efectivă (DAE), în cazul unui împrumut rapid, sunt mai mari decât cele practicate de bănci la împrumuturile de nevoi personale. În plus, în situaţia în care consumatorul nu-şi plăteşte rata la timp, dobânda penalizatoare este, de multe ori, destul de mare.

Citește aici informațiile despre costurile ascunse ale IFN-urilor, dobânzi, comisioane și alte taxe.

Un exerciţiu util ar fi că persoanele interesate de împrumuturi să facă o simulare.

De exemplu, o persoană cu un salariu de 2.000 lei lunar, ce accesează un credit de 2.000 lei, pe o perioadă de 30 de zile, cu o dobândă de 1.2 %/zi, va plăti un cost final al creditului de 2.720 lei, deci o dobândă totală de 720 lei.

Ce se întâmplă însă dacă nu-şi plăteşte ratele la timp?

Costul creditului va fi şi mai mare!

Practic, în exemplul de mai sus, unde suma totală de rambursat este mai mare decât salariul, clientul respectiv, cel mai probabil, va întâmpina probleme la plată şi impasul financiar se va adânci, fiind astfel nevoit să opteze pentru un nou împrumut. Astfel, se va crea un cerc vicios pornit de la faptul că acest consumator a împrumutat mai mult faţă de ceea ce putea rambursa.

Împrumutul rapid este soluția la îndemână în situații urgente, fără prea multe acte, însă tratat cu responabilitate. Pentru mai multe informatii despre conditiile de creditare accesati pagina: https://mrfinance.ro/credite-nebancare/

În concluzie, creditele online urgente trebuie gestionate cu mare atenţie de consumatori. Acestea pot să se transforme foarte repede dintr-o soluţie bună, într-un instrument periculos ce destabilizează financiar pe termen lung. Înainte de aplica pentru un credit online, oamenii trebuie să-şi facă o analiză clară a bugetului, pentru a vedea suma pe care o pot rambursa lunar şi să nu depăşească acel prag maxim.

Atunci când optezi pentru un credit mai mare, ce iți va rezolva problemele financiare pe moment, se poate ca, pe termen lung să te afecteze. Mai ales când nu este gestionat corespunzător.

Pe de altă parte, creditele mici, rambursate la timp pot fi o soluţie de moment foarte utilă şi practică.

Infografic

Sursa infografic: www.mrfinance.ro

credit-rapid-infografic

- Publicitate -
Articolul precedentCaricatura zilei
Articolul următorAvem strategie pentru turismul balnear

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Prima lansare a unui satelit experimental din România – Globar

Compania românească CryptoDATA a lansat cu succes în stratosferă primul ansamblu de echipamente...

Oamenii de ştiinţă avertizează asupra unui val de leziuni asociate COVID-19

Beatrice Spătaru (gds.ro) Oamenii de ştiinţă au avertizat miercuri asupra...

Mărirea capacităţii de stocare a energiei, pentru a impulsiona procesul de decarbonizare

De la sesiunea plenară a PE: Comisia Europeană estimează că Uniunea va trebui să...

Ca la ei, la nimenea

Neculai Crețu Bucureștiul este împărțit în șase sectoare. Fiecare sector...