5 C
București
luni, 1 martie

Creştere semnificativă a serviciilor prestate întreprinderilor

În luna decembrie 2020, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor în termeni nominali a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 8,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,9%, potrivit INS.

▪ Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut în termeni nominali atât ca serie brută cu 11,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,4%.

▪ În anul 2020, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor în termeni nominali a crescut faţă de anul 2019 ca serie brută cu 4,2%.

Decembrie 2020 comparativ cu noiembrie 2020

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 8,8% datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de comunicaţii (+18,0%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei

(+15,9%) și din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+13,5%). Scăderi au înregistrat activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-12,1%) și activităţile de transporturi (-0,7%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 2,9%.

Decembrie 2020 comparativ cu decembrie 2019

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna decembrie 2019, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 11,7% datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+22,0%), activităţile de transporturi (+15,2%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+12,0%), activităţile de comunicaţii (+10,7%) şi din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+6,5%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna decembrie 2019, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 9,4%.

Anul 2020 comparativ cu anul 2019

În anul 2020 comparativ cu anul 2019, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor serie brută a crescut pe ansamblu cu 4,2% datorită creşterilor înregistrate de cifra de afaceri din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+23,4%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+4,5%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+3,6%) şi activitǎţile de comunicaţii (+2,1%). Scăderi au înregistrat activităţile de transporturi (-1,4%).

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW