-4.2 C
București
marți, 19 ianuarie

Cum îți poate ajuta afacerea un soft de salarizare?

O afacere presupune un ansamblu de responsabilități, operațiuni și funcții, ceea ce impune o organizare exemplară. Gestionarea salariilor poate ocupa mult timp, poate genera costuri mari și necesită angajați specializați. De aceea, tot mai mulți antreprenori apelează la un soft de salarizare care are rolul de a gestiona salariile automatizat. Renunțarea la volumul mare de documente și implementarea digitalizării datelor este actualmente o necesitate, mai ales în ceea ce privește firmele mari, cu personal numeros.  

Asemenea altor softuri utilizate de companii, cel de salarizare aduce o serie de beneficii care îi justifică utilitatea. Iată ce reprezintă un soft de salarizare și de ce să alegi un astfel de program pentru afacerea ta.

Ce este un soft de salarizare?

Un soft de salarizare reprezintă o aplicație integrată în sistemul ERP (platformă unică online, care asigură baza de date a companiilor). Toate operațiunile și procesele efectuate în cadrul firmei sunt transferate pe această platformă la care toți angajații au acces. De asemenea, aceasta asigură o bună colaborare între toate departamentele. Astfel, acest soft ajută la optimizarea tuturor activităților companiei, prin automatizarea operațiunilor și renunțarea la munca manuală repetitivă, consumatoare de timp. Un astfel de sistem poate fi utilizat de către orice firmă, indiferent de domeniu și poate fi personalizat în funcție de nevoile firmei. 

Softul de salarizare este un instrument care face parte din sistemul ERP și care ușurează munca personalului departamentului de resurse umane. Un soft de salarizare se ocupă cu gestionarea salariilor – vezi program salarii. Mai exact, acesta calculează automat salariile corespunzătoare fiecărui angajat, alături de taxele și impozitele care trebuie achitate. 

Funcțiile unui soft de salarizare

Un soft de salarizare este binevenit în orice companie, datorită funcțiilor numeroase pe care le îndeplinește:

 • Evidența orelor de muncă și a orelor suplimentare a angajaților
 • Calculul salariului brut și net
 • Calculul taxelor și impozitelor (CAS, CASS, impozit pe venit etc.)
 • Evidența altor sume reținute din salariu (rate, prime)
 • Evidența concediilor fără plată, medicale și de odihnă
 • Gestionarea tuturor tipurilor de contracte (de muncă, drepturi de autor, PFA etc.)
 • Actualizarea sumelor, în funcție de cursul valutar
 • Actualizarea sumelor în funcție de salariul minim și mediu pe economie.
 • Evidența vechimii angajaților
 • Evidența istoricului angajaților, dar și a tuturor cheltuielilor
 • Gestionarea datelor personale ale angajaților, inclusiv a evoluției profesionale (certificări, experiență etc.)
 • Generarea automată a adeverințelor și altor documente
 • Emiterea de rapoarte

Beneficiile unui soft de salarizare

Softul de salarizare vine cu o serie de avantaje pentru afacerea ta:

 1. Control și flexibilitate

Te ajută să controlezi, să gestionezi și să verifici toate datele și operațiunile de salarizare rapid, de oriunde, chiar și de pe telefon. 

 1. Minimizarea erorilor

Datorită automatizării tuturor acțiunilor, erorile umane sunt anulate, la fel și amenzile aplicate în cazul unor greșeli. Calculul generat de soft este unul rapid și exact.

 1. Securitate

Un soft de salarizare permite gestionarea accesului utilizatorilor, acesta fiind permis doar persoanelor autorizate.

 1. Timp salvat

Operațiunile manuale de salarizare consumă mult timp. Prin automatizarea acestora, personalul HR se poate concentra mai mult pe alte activități și strategii, cum ar fi dezvoltarea forței de muncă, recrutarea de personal sau programele de training. 

 1. Creșterea productivității

Automatizarea operațiunilor sunt asociate, întotdeauna, cu o productivitate crescută, datorită organizării mai bune, timpului salvat dar și a faptului că se poate pune accent pe activități mai importante pentru optimizarea afacerii.

 1. Personalizare 

Softul de salarizare poate fi personalizat, astfel încât să se adapteze nevoilor firmei.

 1. Date centralizate și raportate rapid

Toate datele legate de angajați sunt mai bine organizate. De aceea, acestea pot fi accesate mai rapid la nevoie. De asemenea, generarea rapidă a rapoartelor și documentelor (spre exemplu, adeverințe, concedii sau acte adiționale) ușurează munca personalului și accelerează ritmul de lucru.

 1. Accesibil

Softul de salarizare este ușor de utilizat. Acesta nu necesită o pregătire deosebită. Prin urmare, softul poate fi gestionat și de persoane fără experiență. 

 1. Actualizare constantă

Softul de salarizare actualizează constant informațiile de care depinde salarizarea, cum ar fi cursul valutar, valoarea salariului minim sau mediu pe economie sau vechimea angajaților. De aceea, nu mai este necesară reevaluarea manuală a tuturor acestor informații. 

 1.  Administrare mai bună

Datorită bunei organizări a tuturor acestor date, a veniturilor și cheltuielilor, antreprenorii pot lua decizii corecte cu privire la gestiunea banilor. Aceștia pot calcula bugetele pentru următorii ani și pot administra mai bine afacerea. 

În concluzie, salarizarea este o parte importantă a oricărei companii. De aceea, un soft de salarizare optimizează gestionarea salariilor și îmbunătățește activitatea firmei în ansamblu.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW