Sunt anumite spații interioare care pur și simplu cuceresc prin compartimentare și izolație termică și fonică. Totul pare foarte bine gândit dinainte – și așa și este. Sunt lucruri simple, dar care au efect garantat.
Stabilești aceste lucruri încă din stadiul de proiect
Încă din stadiul de proiect, viitoarea construcție este gândită în funcție de destinația pe care o va avea. Nu doar pereții de susținere sau coloanele sunt setate ca dimensiuni și locație, ci și scările interioare, treptele interioare, chiar și pereții despărțitori –care nu fac parte din structura de rezistență, dar care au un rol absolut fabulos în compartimentare.
Apropo de pereții despărțitori – ei pot fi mai ușori decât pereții normali, așa că pot susține elemente decorative fără probleme și pot fi izolați în mod corespunzător – și termic dar și fonic. Însă nu poate fi aplicat un strat gros de izolație, fiindcă peretele despărțitor ar deveni prea gros și mai mult ar încurca decât să ajute.
Izolezi în mod corespunzător toți pereții despărțitori
Iată așadar de ce o izolație termică și/sau fonică din spumă poliuretanică ar fi cea potrivită. Dacă peretele despărțitor delimitează spațiul unei săli de ședințe sau a unui mic birou, atunci el este continuu și are inclusiv rol de menținere a unei temperaturi diferite față de cea din restul interiorului.
Dacă pentru pereții exteriori se apelează la spumă poliuretanică fiindcă are un coeficient de conductivitate termică extrem de mic, de ce să nu se întâmple la fel și în interior, acolo unde un aparat de aer condiționat poate crea un microclimat perfect?
Aplici izolație pereți pentru crearea microclimatului
Suplimentar, anumite zone de ședință, anumite zone de relaxare trebuie ferite de zumzetul constant generat de oameni, utilaje și diverse activități. Spuma poliuretanică cu celulă deschisă are o structură buretoasă și, fiindcă aderă la orice suprafață și prin umflare acoperă orice por, orice găurică și orice alt spațiu imperfect, asigură o izolare fonică excelentă.
Aplicarea se face cu ușurință, prin pulverizare, nefiind nevoie de nicio susținere cu cadre. Acest material de izolație este ecologic, eficient și durabil. Iată de ce un audit energetic, un test acustic dar și alte examinări negreșit vor genera rezultate bune!
Te bazezi pe spuma poliuretanică și pe mai departe
Vizitezi https://isoterm.ro/ și afli de acolo că ceea ce ajută la îmbunătățirea valorilor în cadrul acestor teste de specialitate este tot spuma poliuretanică! Aplicată pe pereții exteriori, cu celulă închisă de data aceasta, așadar varianta mai puțin flexibilă, dar de cinci ori mai densă decât orice alt material folosit în izolații. O asemenea barieră contra frigului/ căldurii excesive, contra umezelii, va face până și dintr-un spațiu foarte larg un mediu în care temperaturile se mențin agreabile și în care nu mai apar igrasia ori umezeala.
Discuția despre izolația pereților duce către ideea de experiență imersivă – atunci când intri într-o clădire care te cucerește prin ce îți propune și care te face să te simți de-al locului. Acesta este un detaliu care în momente cheie câștigă multe inimi, într-un showroom, pentru un brand de angajator, în aspectele comerciale și profesionale la nivel general. Desigur că și construcțiile rezidențiale pot beneficia de aceleași tratamente magice cu același material-minune în izolații, spuma poliuretanică, fiindcă principiile sunt aceleași; voință să fie!