Cum plătești online cu cardul

Tuturor ni se întâmplă să uităm să plătim la timp anumite facturi. Dacă nu vrem să avem restanțe, tot ce trebuie să facem este să intrăm pe website-ul furnizorilor de servicii și să urmăm pașii indicați de aceștia pentru plata facturilor.

Eficientizarea plăților online are beneficii atât pentru furnizorii de utilități, cât și pentru  clienți. Iar companiile au înțeles acest aspect și încearcă zilnic să inoveze și să ne ușureze interacțiunea pe care o avem cu serviciile și produsele pe care le oferă.

Multe dintre facturi pot fi achitate online de oriunde ne-am afla, doar să avem acces la Internet. O putem face fie direct prin aplicațiile furnizorilor sau direct din conturile noastre, prin aplicațiile bancare pe care le folosim. Dacă plătim din aplicația bancară, putem salva în conturile noastre toate datele furnizorilor sub o denumire clară, de exemplu „Enel plata online”, pentru a ne fi mai ușor pe viitor, când vom avea de făcut aceleași plăți.

Cum plătești online dacă nu ai primit factura?

Există posibilitatea ca facturile să întârzie din diverse motive (cum ar fi starea vremii sau aglomerația), care nu depind de furnizori. Probabil că v-ați mai întrebat până acum „unde plătesc factura Enel fără factura fizică?”.

În această situație, accesăm contul în aplicația furnizorului și putem vedea acolo situația facturilor și modalitățile de plată.

Dacă încă primiți facturile în format fizic, ar merita să optați pentru facturile electronice. Este mult mai comod și contribuiți astfel la protejarea mediului înconjurător.

Ce avantaje ai cand plătești online cu cardul

În prezent, timpul este extrem de prețios pentru oricine. Încercăm să ne prioritizăm activitățile zilnice la birou, dar și acasă. Până nu demult, pentru orice plată la facturile de utilități sau taxă către stat trebuia să facem drumuri, asta însemnând timp pierdut și un stres în plus. Drumul până la sediul instituției, statul la coadă și procesarea datelor și informațiilor presupunea planificarea atentă a agendei zilnice, precum și renunțarea la un timp pe care puteam să îl petrecem cu cei dragi sau să îl folosim pentru a ne urma pasiunile.

Timpul este principalul câștig al plăților online cu cardul

Apariția cardului, care poate fi considerat de mulți un simplu obiect de plastic, a reprezentat o soluție globală pentru toți. Posibilitatea de a plăti online ne-a îmbunătățit stilul de viață – fără drumuri la bancă zilnice sau un portofel de care să avem grijă în fiecare secundă. În definitiv, trecerea de la plata cu bani cash la plata cu cardul a reprezentat o ușurare a vieții zilnice.

Mai mult, dezvoltarea soluțiilor online de procesare a tranzacțiilor bancare de la distanță pentru orice fel de plată de care avem nevoie, reprezintă o inovație de care toți ne folosim și ne bucurăm zilnic. Astăzi, putem face plăți online cu cardul extrem de ușor, prin câteva click-uri pe website-urile furnizorilor de servicii sau câteva apăsări pe ecranul smartphone-ului.

Fără costuri în plus la plata cu cardul

Atunci când alegem să plătim online nu avem problema comisioanelor, spre deosebire de momentul în care mergem la bancă pentru retragere de numerar. La orice plată pe care o facem cu cardul avem comision zero, indiferent de suma plătită sau comerciantul către care facem plata.

În plus, nu mai trebuie să avem grija restului. Orice sumă pe care o achităm va fi fix cea datorată, iar transferul se face într-un timp foarte scurt. Avantajul este că actualizarea datoriei se realizează instant în sistemul furnizorului. Acest aspect este util mai ales atunci când există penalizări în funcție de termenul limită al realizării plății unei facturi.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW